Ισθμός: Κατεδαφίζεται η γέφυρα λόγω σοβαρών ζημιών – Μέσω Λουτρακίου η κυκλοφορία προς Κόρινθο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό κάτω από την οποία χθες το βράδυ ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες το βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα με αποτέλεσμα οδηγοί και Πυροσβέστες στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου να ζήσουν μια κόλαση φωτιάς για περισσότερες από δύο ώρες.

Με το πρώτο φως της ημέρας γερανοί γκρεμίζουν το τούνελ στο οποίο σημειώθηκε το ατύχημα και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η κατεδάφιση θα έχει ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Μετά την κατάσβεση της φωτιάς, απομακρύνθηκε η άμορφη μάζα σιδερικών που είχαν απομείνει από το βυτιοφόρο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας που υπέστη ζημιά από το υψηλό θερμικό φορτίο.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην νέα εθνική στο ρεύμα προς Αθήνα, από την έξοδο Λουτρακίου εκτρέπεται η κυκλοφορία προς την Κόρινθο. Κλειστή και στα δύο ρεύματα η παλαιά Εθνική Οδός.

Στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με μηχανικούς του υπουργείου που διενέργησαν τον έλεγχο στατικότητας της γέφυρας με κλιμάκια πυροσβεστικής, αστυνομίας και εκπροσώπους των παραχωρησιούχων.

Υπενθυμίζεται ότι μήνυμα από το 112 εστάλη αργά το βράδυ της Παρασκευής σε όσους βρίσκονταν στην περιοχή της Αθηνών-Κορίνθου (αλλά και σε άλλες κοντινές περιοχές) όπου το βυτιοφόρο ανετράπη και πήρε φωτιά.

To μήνυμα από το 112 ενημέρωνε τους πολίτες ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στο τμήμα όπου σημειώθηκε το ατύχημα.

Πηγή: iefimerida.grΙσθμός: Κατεδαφίζεται η γέφυρα που υπέστη σοβαρές ζημιές μετά τη φωτιά σε βυτιοφόρο στην Αθηνών-Κορίνθου – iefimerida.gr