Ιταλία: Καταζητείται 39χρονος για τη δολοφονία και την εξαφάνιση του πτώματος του θείου του σε χυτήριο – Είχε εκμυστηρευτεί το σχέδιό του

Καταζητείται από τις Αρχές της Ιταλίας ο 39χρονος Τζιάκομο Μπότσολι που χθες Δευτέρα 1η Ιουλίου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία και την εξαφάνιση του πτώματος του θείου του, Μάριο Μπότσολι, τον Οκτώβριο 2015.
Κατόπιν επικύρωσης της απόφασης, σε πρώτο, δεύτερο και τρίτο βαθμο, οι Αρχές πήγαν στο σπίτι του ανιψιού Μπότσολι για την σύλληψη, όμως δεν τον βρήκαν.

Σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, επικαλούμενες τη δικαστική απόφαση, ο Τζιάκομο Μπότσολι ένιωθε ένα «επίμονο και ασυγκράτητο μίσος προς τον θείο του» και τον θεωρούσε ένοχο «τόσο για το κέρδος από την εταιρεία όσο και για την παρεμπόδιση των επιχειρηματικών του σχεδίων».

Η δικαστική απόφαση αναφέρει ότι ο ανιψιός σκότωσε τον θείο του με τη συνεργασία δύο εργαζομένων της εταιρείας και στη συνέχεια εξαφάνισε τη σωρό σε χυτήριο της βιομηχανίας του. Το πτώμα δε βρέθηκε ποτέ, όμως οι δικαστές κάνουν λόγο για αλλαγή της κατεύθυνσης των καμερών ασφαλείας στο εργοστάσιο, γεγονός που επιβεβαιώνει το σχέδιο δολοφονίας, που ο Τζιάκομο Μπότσολι είχε εκμυστηρευτεί στην πρώην σύντροφό του.