JOBmatch: Ενεργή η πλατφόρμα εύρεσης εργασίας σε τουρισμό και εστίαση – Τα βήματα που διαρκούν το πολύ 5 λεπτά

Ενεργοποιήθηκε η νέα δωρεάν εφαρμογή και πλατφόρμα JOBmatch της ΔΥΠΑ για την άμεση διασύνδεση των επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης με όσους ψάχνουν για δουλειά σε αντίστοιχες ειδικότητες. Η νέα καινοτόμα εφαρμογή παρέχει απλά βήματα για άμεση συνέντευξη τόσο μέσω βιντεοκλήσης όσο και τηλεφωνικά σε λιγότερο από 4 λεπτά, διατίθεται δωρεάν και προβάλλει το προφίλ σε πραγματικό χρόνο, σε όλες τις επιχειρήσεις που ψάχνουν υποψήφιο.

Ο εργαζόμενος αφού κατεβάσει την εφαρμογή jobmatch από το App Store ή το playstore και ολοκληρώσει το προφίλ του, μπορεί να διαμορφώσει με τη χρήση φίλτρων τις επιλογές του, όπως: Τι επαγγέλματα θέλει και μπορεί να κάνει, σε ποιο ωράριο, σε ποια περιοχή σε τί εύρος μισθού. Ταυτόχρονα οι εργοδότες μπορούν να δημιουργήσουν το επαγγελματικό τους προφίλ και να κάνουν άμεσα match με τον εργαζόμενο στην θέση εργασίας που έχουν ανοίξει, βάσει της περιοχής της επιχείρησης τους, του εύρους μισθού και της αξιολόγησης τους.

Τα τέσσερα στάδια:

  • Swipe δεξιά για να «ματσάρεις» με την ευκαιρία εργασίας
  • Επιβεβαίωση ενδιαφέροντος
  • Προγραμματισμός συνέντευξης (ο εργοδότης μπορεί να το παραλείψει αυτό το βήμα και να προχωρήσει κατευθείαν στην πρόσληψη). Επίσης η συνέντευξη μπορεί να οριστεί και τηλεφωνικά.
  • «Συγχαρητήρια, πήρες τη δουλειά»

Οι εργοδότες, ψάχνουν για υποψηφίους, βάζοντας ως φίλτρα πληροφορίες που έχει στο προφίλ ο ο υποψήφιος, όπως κατηγορία επιχείρησης, θέση εργασίας, χρόνια προϋπηρεσίας, επιθυμητό ημερομίσθιο, επιλεγμένο ωράριο και τοποθεσία. Με βάση αυτά τα φίλτρα εμφανίζονται αποτελέσματα υποψηφίων και από την πλευρά της η επιχείρηση, επιλέγει στέλνοντας notification για συνέντευξη την οποία, κάνοντας swipe δεξιά, ο υποψήφιος επιλέγει ότι ενδιαφέρεται για την ευκαιρία εργασίας, ενώ κάνοντας swipe αριστερά, την αγνοεί.

Τα πλήρη στοιχεία, (επώνυμο, κινητό τηλ. email), όπως και τα υπόλοιπα στοιχεία που προαιρετικά ανεβαίνουν, όπως το βιογραφικό, είναι εμφανή στις επιχειρήσεις, μόνο αν επιλεγεί ραντεβού για συνέντευξη. Μέχρι τότε, εμφανίζεται μόνο η φωτογραφία προφίλ, το μικρό όνομα, η ηλικία, το rating και τα χρόνια προϋπηρεσίας κάθε υποψηφίου.

Στις ρυθμίσεις παρέχεται δυνατότητα επιλογής ή διαγραφής οποιαδήποτε πληροφορίας, καθώς και ειδοποιήσεων.

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, οι επιχειρήσεις δημιουργούν δωρεάν στην πλατφόρμα το προφίλ τους και «αναζητούν υπάλληλο» άμεσα, από τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν, επιλέγοντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως:

• Ειδικότητα

• Επιλογή τύπου εργασίας (μόνιμη, εποχική, άλλη)

• Ημερομηνία έναρξης εργασίας

• Εύρος μισθού

Αντίστοιχα, όσοι αναζητούν εργασία σε επιχειρήσεις τουρισμού-εστίασης μπορούν να «κατεβάσουν» την εφαρμογή JOBmatch, να δημιουργήσουν προφίλ και να διαμορφώσουν τις επιλογές τους με τη χρήση φίλτρων, όπως:

• Επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν

• Ωράριο

• Περιοχή

• Εύρος μισθού

• Ημερομηνία διαθεσιμότητας

«Με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, τον εκσυγχρονισμό της ΔΥΠΑ, την διασύνδεση εργαζομένων και εργοδοτών και ενεργές δράσεις απασχόλησης, μέσα σε τέσσερα χρόνια έχουμε καταφέρει να μειώσουμε κατά 8% το ποσοστό ανεργίας, να δημιουργήσουμε πάνω από 400.000 θέσεις απασχόλησης και να στηρίξουμε την αγορά εργασίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.