K. Δημογλίδου για Conference League: Τα μέτρα ασφαλείας είναι επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων – Ο χώρος έχει «αποστειρωθεί»

Στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει του αποψινού τελικού της Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ιταλική Φιορεντίνα μίλησε στο EΡΤΝews η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου λέγοντας ότι «είναι επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων».

Μιλώντας για την μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών η κα Δημογλίδου τόνισε ότι «οι συσκέψεις ξεκίνησαν εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες». Όπως είπε ο σχεδιασμός για την αποφυγή επεισοδίων από τους οπαδούς γίνεται σε συνεννόηση με τη διοργανώτρια αρχή, την UEFA, αλλά και των δύο ομάδων που έφτασαν στον τελικό, καθώς και της ΕΠΟ.

«Για κάθε χώρα βέβαια το σχέδιο είναι διαφορετικό. Για τη χώρα μας καταρτίστηκε ειδικά ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο. Όντως είναι πολύ υψηλού επιπέδου τα μέτρα ασφαλείας. Θα έλεγα ότι είναι επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων» ανέφερε σχετικά η κα Δημογλίδου.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα απασχοληθούν μόνο σήμερα στο Λεκανοπέδιο. Μιλώντας στους δημοσιογράφους της εκπομπής «Συνδέσεις», Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίτζο, τόνισε ότι από τις έξι το πρωί έχουν ξεκινήσει ακόμη πιο έντονοι έλεγχοι. «Κανείς δεν μπορεί να περάσει στον προστατευμένο πλέον χώρο, καθώς έχει αποστειρωθεί» είπε προσθέτοντας ότι στις έρευνες συμμετείχε ειδικό συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι καθώς και όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αττικής.