Κ. Μητσοτάκης: Επιστολική ψήφος στις εθνικές εκλογές μέσα στο 2024 – «Παράθυρο» για νέα μέτρα κατά της ακρίβειας

Νέο σήμα για παρεμβάσεις στην αγορά του Airbnb εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

Παράλληλα, ο Κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό παράθυρο για νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες όσον αφορά στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ σημείωσε ότι «προφανώς θα λάβουμε υπόψιν μας ότι η πρώτη ύλη του καφέ έχει αυξηθεί. Ο καφές ως ένα διεθνώς εμπορεύσιμο προϊόν έχει αυξηθεί και θα το λάβουμε υπόψιν και θα κάνουμε τα δέοντα για το ζήτημα του ΦΠΑ».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε εξάλλου ότι είναι απαραίτητο να γίνει πιο γρήγορη η διαδικασία προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, διατηρώντας, πάντα, τα εχέγγυα.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός, που αυτήν την ώρα ξεκινάει την περιοδεία του σε Αίγιο, Πάτρα και Πύργο, ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει νομοθετηθεί η επιστολική ψήφος και για τις εθνικές εκλογές πριν το τέλος του έτους. «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε με την επιστολική ψήφο. Πριν το τέλος του έτους θα έχει νομοθετηθεί και για τις εθνικές εκλογές» είπε χαρακτηρισατικά.

Επεσήμανε ότι δεν έχει καμία σκέψη να αλλάξει το μπόνους στον εκλογικό νόμο. «Είμαι σαφής σε αυτό…», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στράφηκε εναντίον των οικονομικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Κασσελάκη, επισημαίνοντας ότι στον πολιτικό λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπορεύονται οι χειρότερες, οι εποχές του προγράμματος της Θεσσαλονίκης με το “λεφτά υπάρχουν” του Γιώργου Παπανδρέου.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε προσκλητήριο συμμετοχής στην κάλπη και απευθύνθηκε στην εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας, προτάσσοντας τις λέξεις-κλειδιά της σταθερότητας και της συνέχειας του μεταρρυθμιστικού κύκλου.

«Όσο πιο ισχυρή είναι η εντολή που θα λάβουμε, με τόσο μεγαλύτερη ορμή θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις αλλά και τόσο πιο ισχυρό μήνυμα θα στείλουμε ότι η Ελλάδα δεν θα γυρίσει ποτέ πίσω στις εποχές των λεφτόδεντρων και των ανέξοδων υποσχέσεων που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία…» σημείωσε.

Για τη θέση του κ. Ανδρουλάκη ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει ως αντίπαλο τον κ. Κασσελάκη, ο πρωθυπουργός είπε ότι οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί καθορίστηκαν από τις εκλογές του Ιουνίου και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιωματική αντιπολίτευση. «Δεν επιλέγω αντίπαλο. Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να μπορεί να εκμεταλλεύεται τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ερώτημα που πρέπει να απαντήσει ο κ. Ανδρουλάκης», επισήμανε.

Σε ερώτηση με ποιον από τους κ.κ. Κασσελάκη, Ανδρουλάκη και Κουτσούμπα θα διάλεγε να ήταν αποκλεισμένος σε έρημο νησί, να παίξει ποδόσφαιρο και να πάει στα μπουζούκια ο κ. Μητσοτάκης είπε πως θα έπαιζε μπάσκετ με τον κ. Ανδρουλάκη που όπως και εκείνος παίζει. «Σε έρημο νησί θα διάλεγα να είμαι με τον κ. Κουτσούμπα για να συζητήσω σε βάθος μαζί του τι είναι αυτό που κάνει κάποιον άνθρωπο σήμερα να είναι κομμουνιστής και δια της ατόπου απαγωγής στα μπουζούκια θα πήγαινα με τον κ. Κασσελάκη. Όχι για να διαπιστώσουμε ποιος είναι ποιο λαϊκός αλλά επειδή αυτή την επιλογή μου αφήσατε. Δεν πάω συχνά παρότι μου αρέσει πολύ η ελληνική μουσική. Αγνοούσα ότι υπάρχουν σουίτες για να πω την αλήθεια. Σε άλλες εποχές σουίτες δεν υπήρχαν», ανέφερε.

Πηγή: ertnews.gr