Kαύσωνας σαρώνει τη χώρα: Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 39°C – Πότε θα δροσίσει

Το πρώτο κύμα καύσωνα για το 2024 επελαύνει, με αποτέλεσμα πολύ υψηλές θερμοκρασίες να καταγράφονται από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σήμερα (4/6) και οι οποίες πρόκειται να συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Το θερμόμετρο σήμερα ξεπέρασε τους 39 βαθμούς Κελσίου στην Ελευσίνα, τη Θήβα και τα Ψαχνά Ευβοίας. Στους Αγίους Θεοδώρους το θερμόμετρο έδειξε 38,7 βαθμούς, ενώ σε Ασπρόπυργο, Άμφισσα και Σπάρτη τους 38,6 βαθμούς Κελσίου. Στο κέντρο της Αθήνας, δε, η θερμοκρασία έφτασε τους 38,4 βαθμούς Κελσίου.

Ο πίνακας με τις μέγιστες θερμοκρασίες του Meteo

Θ. Κολυδάς: Αλλού αύρα κι αλλού λάβρα

Ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς δημοσίευσε στο X πίνακα των θερμοκρασιών που καταγράφηκαν σε περιοχές της Πελοποννήσου. «Αλλού αύρα (27,9°C) κι αλλού χάβρα (38,2°C)», έγραψε.

Δείτε τη θερμοκρασία τις επόμενες ώρες

Πότε υποχωρεί το κύμα ζέστης

Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Νικολέτα Ζιακοπουλούλου, τόνισε ότι την Πέμπτη έρχεται βοριάς στο Αιγαίο που θα φέρει μικρή πτώση της θερμοκρασίας στις προσήνεμες περιοχές. Πάντως τη νέα εβδομάδα περιμένουμε και πάλι άνοδο της θερμοκρασίας με αισθητή ζέστη.