Καιρός: «Πέπλο» σκόνης στη μισή Ελλάδα, θα μείνει μέχρι και την Τετάρτη – Δείτε χάρτες

Βαριά είναι η ατμόσφαιρα λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει εισβάλει εκ νέου στη χώρα ενώ και στην Αττική, υψηλή είναι η συγκέντρωση σκόνης. Συγκεκριμένα, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης με αυξημένες συγκεντρώσεις κυρίως στη δυτική και τη νότια χώρα με την ατμόσφαιρα να καθαρίζει από την Πέμπτη.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται γύρω στους 30 βαθμούς Κελσίου ενώ παρουσιάζει αυξητική τάση για τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα, ο Θοδωρής Κολυδάς εξήγησε πως ο λόγος που δεν νιώθουμε τις υψηλές θερμοκρασίες, είναι η συννεφιά που παίζει ανασταλτικό ρόλο. Πάντως, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η χώρα είναι χωρισμένη- καιρικά- στα δύο αφού προς τα κεντρικά και τα βόρεια κυριαρχεί ο άστατος καιρός με τις πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή θερμοκρασίες ενώ νοτιότερα και ανατολικότερα κυριαρχούν η αφρικανική σκόνη, οι κατά τόπους συννεφιές αλλά και οι υψηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες.

Η πορεία της αφρικανικής σκόνης:

Μαρουσάκης: Η χώρα μας εμφανίζεται καιρικά χωρισμένη σε δύο τμήματα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, σε σημερινό του άρθρο στην προσωπική του σελίδα με τις προγνώσεις για τον καιρό, επιχημαίνει πως η χώρα μας εμφανίζεται καιρικά χωρισμένη σε δύο τμήματα όπου από τη μια πλευρά προς τα κεντρικά και τα βόρεια κυριαρχεί ο άστατος καιρός με τις πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή θερμοκρασίες και από την άλλη νοτιότερα και ανατολικότερα κυριαρχούν η αφρικανική σκόνη, οι κατά τόπους συννεφιές αλλά και οι υψηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες.

Τσατραφύλλιας: Θολούρα από σκόνη και υγρασία

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνει λόγο για θολούρα από σκόνη και υγρασία, τονίζοντας πως η θερμοκρασία θα ανεβεί κι άλλο. Μάλιστα, συμβουλεύει όσους έχουν αμάξια να μην τα πλύνουν μέχρι την Πέμπτη.

Κολυδάς: Γιατί δεν νιώθουμε ζέστη παρά τις υψηλές θερμοκρασίες

Ο Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του, εξήγησε πως ο αεροχείμαρρος ο «κύριος οδηγός των καιρικών συστημάτων και ότι μεταφέρονται μεν θερμές μάζες αλλά και σκόνη, αλλά παράλληλα υπάρχει και η συννεφιά που παίζει ανασταλτικό ρόλο στην άνοδο της θερμοκρασίας (προς το παρόν). Είχαμε αναφερθεί γι’αυτό τις προηγούμενες ημέρες αλλά δεν πέρασε σε όλο το κοινό αυτή η πληροφόρηση».