Την απόφασή τους να μην παραστούν στο πάρτι για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας στο ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης, επιβεβαίωσαν οι πρώην πρόεδροι του κόμματος, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, παρά την πρόσκληση που τους είχε απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια κίνηση ενότητας.

Οι σχέσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών με τον νυν πρόεδρο του κόμματος παραμένουν «παγωμένες», καθώς έχουν εκφράσει ανοιχτά τις διαφωνίες τους σε κυβερνητικές επιλογές. Η άρνησή τους να παραστούν στην εκδήλωση αναμενόταν από πολλούς, επιβεβαιώνοντας το κλίμα ψυχρότητας που επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της Πειραιώς, δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο για την απόφαση των δύο ηγετικών στελεχών, με κομματικές πηγές να δηλώνουν χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει κανένα σχόλιο. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους Νεοδημοκράτες».

Η απουσία των δύο πρώην προέδρων αναμένεται να πυροδοτήσει συζητήσεις στο εσωτερικό της παράταξης, ενώ η σημερινή εκδήλωση παραμένει αφιερωμένη στον εορτασμό της ιστορικής πορείας του κόμματος και στους υποστηρικτές του.