Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, επιλέγει τη στρατηγική της κλιμάκωσης, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο, στην οποία αναμένεται να τεθεί το θέμα του αποκλεισμού του από την κούρσα της ηγεσίας.

Στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε αντιδημοκρατική την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, επιμένοντας ότι το Συνέδριο του κόμματος είναι αυτό που θα κρίνει αν παραμένει ή όχι υποψήφιος πρόεδρος.

Στρατηγική αντεπίθεσης – Επιμένει για Συνέδριο
Δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι το Συνέδριο θα είναι αυτό που θα αποφασίσει το μέλλον της ηγεσίας του κόμματος, εάν η Κεντρική Επιτροπή τον θέσει εκτός κούρσας. Τόνισε πως η μομφή δεν σημαίνει απομάκρυνση και ότι «καταστατικά είναι ξεκάθαρο ότι όταν υπάρχει άρση της εμπιστοσύνης από την Κεντρική Επιτροπή, πάμε σε έκτακτο Συνέδριο».

Πυρά κατά Τσίπρα: «Το πιο έντιμο θα ήταν να κατέβει απέναντι μου»
Σκληρή κριτική άσκησε στον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας πως αν επιθυμεί να επιστρέψει στην ηγεσία, θα ήταν «πιο έντιμο» να διεκδικήσει την προεδρία απέναντί του. Σχολίασε ότι «αρνούμαι να πιστέψω ότι πρώην Πρωθυπουργός ασχολείται με τέτοια πράγματα» και υποστήριξε πως ποτέ δεν υπήρξε «κουκουλοφόρος» ή έκανε «πραξικόπημα», αφήνοντας αιχμές για παρερμηνείες από την πλευρά της ηγεσίας.

Σχέδιο αποκλεισμού – «Υπάρχει προσπάθεια να με βγάλουν εκτός κούρσας»
Ο κ. Κασσελάκης έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο αποκλεισμού του από την ηγεσία, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει ένα σχέδιο εν κινήσει που θέλει να με αποκλείσει από το να είμαι υποψήφιος και να αναβάλει το Συνέδριο». Κατήγγειλε πως το κόμμα προσπαθεί να δημιουργήσει μια «επιτροπή σωτηρίας» και σημείωσε πως δεν θα επιτρέψει να αναβληθεί το Συνέδριο.

Προσκλητήριο ενότητας ή προκριματικά αποκλεισμού;
Αναφορικά με την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι το κόμμα πρέπει να αλλάξει με «βαθιές τομές» και πρότεινε τη διεξαγωγή προκριματικών εκλογών για όλα τα αξιώματα, επιμένοντας ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εμποδίζει τη βάση να εκλέγει». Υποστήριξε ότι στόχος του είναι να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ «όποιος κι αν εκλεγεί» και διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια για ίδρυση νέου κόμματος.