«Καταδρομική» χαρακτηρίζεται η επίθεση έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου – Οι εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής

Σε υλικό από τις κάμερες ασφαλείας και από μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, αναζητά η Αντιτρομοκρατική απαντήσεις για την επίθεση που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε περιπολικό που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι της πρόεδρου του Αρείου Πάγου, στην περιοχή του Παπάγου. Οι δράστες πέταξαν βόμβες μολότοφ πυρπολώντας το όχημα της ΕΛΑΣ, με τον αστυνομικό να τραυματίζεται και να μεταφέρεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η επίθεση των δραστών χαρακτηρίζεται καταδρομική. Έριξαν βόμβες μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου και στο συμβατικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. Ο 42χρονος υπαρχιφύλακας που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο κατάφερε να βγει εγκαίρως και νοσηλευεται με εγκαύματα δεύτερου βαθμού.

Στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι οι δράστες ήταν άτομα που ανήκουν σε πυρήνες του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η δικογραφία που σχηματίζεται είναι κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό και έκρηξη.

Στην ομάδα κρούσης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν 5 έως 7 άτομα. Έφτασαν με τα πόδια, δίνοντας «ραντεβού» ίσως σε πάρκο που απέχει περίπου 30 μέτρα, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπήρχε και υποστηρικτική ομάδα. Στο σημείο δεν υπάρχει φυλάκιο αλλά ο σκοπός εκτελεί τη βάρδιΆ του μέσα στο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε, φέρεται να ανέφερε στους συναδέλφους του πως οι δράστες ήταν νεαρά άτομα.

«Δολοφονική επίθεση»

Οι εκτιμήσεις των αξιωματικων φαίνεται να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες ήθελαν να σκοτώσουν.

«Οι δράστες θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν όσοι επιμένουν σε τέτοιου είδους δραστηριότητες» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δεν αποκλείεται πριν από την επίθεση να ειχε γίνει κατόπτευση του χώρου.

«Τρόμαξα αρκετά μετά απλά άκουσα σειρήνες αστυνομίας πάρα πολύ, βγήκαμε έξω με την αδερφή μου και μύριζε σαν κάποια φωτιά» ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ανακοίνωσε: «Εγκληματικές ενέργειες σε βάρος δικαστικών λειτουργών υπονομεύουν τη δημοκρατική λειτουργία και στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος φόβου και έντασης εντός του δικαστικού Σώματος ως συνόλου, χωρίς να καταφέρνουν τον σκοπό τους».

Σύσσωμη καταδίκη

«Οι θεσμοί της Δημοκρατίας μας δεν τρομοκρατούνται. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την επίθεση και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Η εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά ανέφερε: «Απερίφραστα, όποια επίθεση ή κίνηση συνιστά βίαιη πράξη καταδικάζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

«Ενέργειες εκφοβισμού της δικαστικής λειτουργίας και της ανεξαρτησίας της δεν είναι ανεκτές στη δημοκρατία μας» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Γλαβίνας.

Το ΚΚΕ σημείωσε: «Τέτοιου είδους ενέργειες εξυπηρετούν τελικά όσους επιδιώκουν την ενίσχυση της καταστολής και του αυταρχισμού σε βάρος του λαού».

«Η βία, από όπου και αν προέρχεται, δεν έχει θέση στη Δημοκρατία και στο Κράτος Δικαίου» επεσήμανε η Ολομέλεια προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων.

Πηγή: ertnews.gr