Κεντροαριστερά: «Παρών» Κασσελάκη στις εξελίξεις – Ζυμώσεις για την ανασύνθεση του χώρου

Η πρόταση που πρώτος έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης για συγκλίσεις, κάνοντας άνοιγμα σε ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας κερδίζει έδαφος μετά και τη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε χθες στο Ινστιτούτο Τσίπρα.

Και παρότι ο βασικός σχεδιασμός αφορά στην αναδιοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ και την εξέλιξή στο κεντρικό πυλώνα της προοδευτικής και κεντροαριστερής παράταξης, τοποθετήθηκε ευθέως στη συζήτησ που έχει ανοίξει και που δημοσκοπησεις δείχνουν ότι ζητούν και πολίτες, δηλαδή τη σύγκλιση και τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.

Όπως μετέδωσε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews ο πολιτικός συντάκτης Γιώργος Παντελάκης, ο κ. Κασσελάκης έχει δηλώσει παρών και με υποψηφιότητα για επικεφαλής εάν εφόσον το αποφασίσει η βάση οι πολίτες, εάν προκύψει ένα νέο σχήμα προοδευτικών δυνάμεων με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ενδεχόμενως και την κ. Κωνσταντοπούλου.

Ο Στέφανος Κασσελακης έχει καλέσει το ΠΑΣΟΚ να συμπράξει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για κρίσιμα ζητήματα ως ένα σημαντικό μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, Αύριο (20/6) ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι αντιδρούν στο κυβερνητικό φορλογικό νομοσχέδιο.

Στο μεταξύ, ο Στέφανος Κασσελακης με προσωπική ανάρτηση επανήλθε στο ζήτημα των δηλώσεων του ποινικολόγου κ. Κούγια για την υπόθεση κακοποίησης της σύζυγου του γνωστού δικηγόρου αλλά και τις δηλώσεις που έχει κάνει ο κ. Κούγιας για τις αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφέρει:

«Ήρθε η ώρα ο Μεσαίωνας που εκφράζουν οι Κούγιες αυτού του τόπου να καταδικαστεί και από την ελληνική δικαιοσύνη. Ήρθε η ώρα αυτός που συνδέει την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με τη λέξη “χούντα” να πάρει την απάντησή του».

Και προσθέτει:

«Καλώ τους προοδευτικούς δικηγόρους που θέλουν να κινηθούν εναντίον του κ. Κούγια ποινικά και αστικά, να στείλουν μήνυμα στους προσωπικούς μου λογαριασμούς ή στο proedros@syriza.gr και μαζί να πάμε στη δικαιοσύνη, για να νικήσουμε το μίσος. Όποια αποζημίωση κερδίσουμε, θα τη δωρίσω σε ξενώνες κακοποιημένων γυναικών – μιας και ο “ανδρισμός” του κακοποιητή προκάλεσε αυτήν την υπόθεση».

Την ίδια ώρα, στο προσκήνιο παραμένει η συζήτηση για την ανασύνθεση της Αριστεράς, με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να τάσσεται υπέρ των συγκλίσεων.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρουν την πρόταση Κασσελάκη για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. «Δεν έχουν εναλλακτική πρόταση» υποστηρίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ανοιχτή σε κοινοβουλευτικές συνεργασίες εμφανίζεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποκλείοντας όμως το ενδεχόμενο ευρύτερων συμπράξεων.

Τη διακοπή της έμμισθης συνεργασίας με τον Γιώργο Τσίπρα ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.