Κένυα: Εξαγριωμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο – Σκηνές χάους και βίας στους δρόμους

Δραματικές είναι εξελίξεις στη Κένυα καθώς, εξαγριωμένοι διαδηλωτές κατάφεραν να εισβάλλουν στο κοινοβούλιο της χώρας και να το πυρπολήσουν.

Συγκεκριμένα, οργισμένοι νεαροί το μεσημέρι εισέβαλαν στο κοινοβούλιο της χώρας αφότου έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, έβαλαν φωτιά σε τμήματα του κτιρίου και προκάλεσαν ζημιές.

Οι βουλευτές που συνεδρίαζαν εκείνη την ώρα για το φορολογικό νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει όλες τις αντιδράσεις, φυγαδεύτηκαν από υπόγεια σήραγγα.

Στη συνέχεια και σε άλλα σημεία της πόλης έβαλαν φωτιές, όπως το κτίριο του κυβερνήτη αλλά και το δημαρχείο, ενώ η αστυνομία άνοιξε πυρ με πραγματικές σφαίρες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες.

Στόχος των δακρυγόνων έγινε ακόμη και η αδελφή του Μπαράκ Ομπάμα, η οποία συμμετείχε στις διαδηλώσεις και εκείνη τη στιγμή έκανε δηλώσεις στο αμερικανικό CNN.

Οι διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει από την προηγούμενη εβδομάδα από τη νέα γενιά, κυρίως στην πόλη, η οποία διαμαρτύρεται και για την ακρίβεια για το καθημερινό κόστος ζωής, αλλά και γιατί δεν μπορεί να βρει καλοπληρωμένες δουλειές ώστε να ζήσει αξιοπρεπώς. Καλούν τον πρόεδρο να παραιτηθεί και πλέον υπάρχουν εκκλήσεις για ηρεμία τόσο από τη Βρετανία όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.