Απομακρύνεται το σενάριο να κλείσει το κέντρο της πόλης τον Αύγουστο για τα οχήματα, όπως πέρσι. Η δημοτική αρχή σε χθεσινή σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς τόνισε ότι το μέλημα της είναι να μην αποκλειστεί η πρόσβαση στο ιστορικό κέντρο, αλλά να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία και να διασφαλιστεί η πρόσβαση των οχημάτων πρώτης ανάγκης.

Εντωμεταξύ δύο νέοι χώροι στάθμευσης θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι στην πόλη της Κέρκυρας. Δεδομένου ότι οι χώροι του ΕΑΚΚ και του ΟΛΚΕ δεν θα είναι πλέον διαθέσιμοι, η Δημοτική Αρχή αναζήτησε λύσεις, προκειμένου να βρεθούν θέσεις για τις χιλιάδες οχημάτων που επισκέπτονται το κέντρο.

Οι δύο νέοι χώροι ανακοινώθηκαν από τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανο Πουλημένο, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο Ιστορικό Δημαρχείο, με την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, την Πυροσβεστική και επαγγελματικούς φορείς για τα κυκλοφοριακά μέτρα που θα εφαρμοστούν τον Αύγουστο

Συγκεκριμένα, για τα οχήματα που εισέρχονται από το νότιο τμήμα του νησιού, θα διατεθεί ο χώρος του «Λυρικού», ο οποίος έχει ήδη οριοθετηθεί, διαμορφωθεί και φωτιστεί. Για τα οχήματα που εισέρχονται από τον Βορρά, ο Δήμος σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, θα διαθέτει τον χώρο της «Παλλάδας».

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα μέτρα που θα εφαρμοστούν φέτος.