Κίνα: Στεγαστικά δάνεια με διευκολύνσεις για τους κατοίκους δύο πόλεων στα νότια της χώρας

Οι πόλεις Γκουανγκτζόου και Σεντζέν της επαρχίας Κουανγκτούνγκ που βρίσκεται στη νότια Κίνα, είναι οι τελευταίες κινεζικές πόλεις που προχώρησαν στην χαλάρωση της οικονομικής πίεσης για την αγορά νέων κατοικιών.

Σε χθεσινή ανακοίνωση του το δημοτικό συμβούλιο στην Γκουανγκτζόου ανέφερε ότι οι αγοραστές κατοικιών που ζουν στην πόλη θα απολαμβάνουν πλέον χαμηλές προκαταβολές.

Όσοι κατοικούν εκτός της πόλης θα επιτρέπεται επίσης να αγοράσουν δύο οικίες, όπως και οι τοπικοί κάτοικοι σε έξι δημοτικά διαμερίσματα της Γκουανγκτζόου, με την προϋπόθεση ότι πληρώνουν για κοινωνική ασφάλιση ή καταβάλουν φόρο εισοδήματος στην πόλη για τουλάχιστον ένα εξάμηνο, έναντι της προϋπόθεσης των δύο ετών που ίσχυε προηγούμενα.

Οι αρχές στην πόλη Σεντζέν ανακοίνωσαν επίσης νέες κινήσεις για τη μείωση των προκαταβολών, αλλά και τη μείωση του κατώτερου ορίου των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων επί τη βάσει του βασικού επιτοκίου.

Το ελάχιστο όριο προκαταβολής για τις υποθήκες στεγαστικών δανείων προσωπικής χρήσης μειώνεται στο 20% για την αγορά πρώτης κατοικίας και στο 30% για την απόκτηση δεύτερης.