Τη παρέμβαση του Δημοτικού Λιμενικού ταμείου και της Δημοτικής αρχής ζητά η δημοτική παράταξη ‘’Λαϊκή Συσπείρωση’’ καθώς και την ενίσχυση του προσωπικού των αρμόδιων υπηρεσιών στην περιοχή της Ζώνης Σένγκεν στη Κω, με αφορμή την πολύωρη ταλαιπωρία, σε συνθήκες καύσωνα, των τουριστών που θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία.

‘’Ποιος δεν ξέρει ότι οι touroperators μέσα στα άλλα διαφημίζουν ότι όποιος έρθει Κω μπορεί εύκολα να επισκεφτεί και τα απέναντι παράλια;’’ διερωτάται η Λαϊκή Συσπείρωση.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι ‘’φέτος με την αβάντα του «Οδικού Χάρτη», πάνω στο πολύ επικίνδυνο πλαίσιο που διαμορφώνουν οι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί για οδυνηρές διευθετήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ήρθαν και οι διευκολύνσεις της visa χωρίς όμως να υπολογίζονται οι δυσκολίες.’’

Η δημοτική παράταξη χρεώνει απραξία στη δημοτική αρχή όταν υπόσχονταν, όπως επισημαίνει, ότι τον Απρίλιο όλα θα ήταν έτοιμα και θα τα «έβαζαν» ακόμα και με τους τουριστικούς πράκτορες.

Θα εξασφαλίζονταν, όπως αναφέρει η Λαΐκή Συσπείρωση, συγκεκριμένα σύγχρονες υποδομές στην είσοδο – έξοδο στο χώρο και ασφαλής αποβίβαση – επιβίβαση και μεταφορά σε χώρους προσβάσιμους για μικρά και μεγάλα λεωφορεία. ‘’Τα αυτονόητα δηλαδή για ένα τόπο που πρώτο μέλημα έχει τον τουρισμό αλλά είπαμε … μπρος στα κέρδη τα πάντα θυσιάζονται!!!’’ τονίζει χαρακτηριστικά η δημοτική παράταξη.