Κώστας Μπίγαλης για Μαρίνα Σάττι: “Απόρησα, με αυτό το βιογραφικό γιατί να μπλέξει με τη Eurovision;”

Δηλώσεις στις κάμερες των ψυχαγωγικών εκπομπών έκανε ο Κώστας Μπίγαλης. Ο γνωστός τραγουδιστής και τραγουδοποιός αναφέρθηκε στη φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision στηρίζοντας τη Μαρίνα Σάττι για την εμφάνισή της, αφήνοντας ωστόσο αιχμές για την αξιοκρατία και την καλλιτεχνική ουσία του διαγωνισμού.

«Η Μαρίνα δεν χρειαζόταν τη Eurovision. Όταν άκουσα ότι θα μας εκπροσωπήσει, απόρησα, διότι με το βιογραφικό που έχει γιατί να μπλέξει με τη Eurovision; Δεν είναι πάντα αξιοκρατικά τα πράγματα εκεί. Πιστεύω ότι καλά τα πήγε η Μαρίνα, έκανε ό,τι μπορούσε με βάση το τραγούδι της. Αν και το τραγούδι δεν παίζει κανέναν ρόλο… λέγεται και «διαγωνισμός τραγουδιού», τρομάρα της», σχολιάζει ο Κώστας Μπίγαλης.

«Εγώ πήγα το ’94 και το πρώτο βραβείο το πήραν δύο Ιρλανδοί καλλιτέχνες που ήταν καθισμένοι σε σκαμπό και έπαιζαν ακουστικές κιθάρες. Μπορείτε να το φανταστείτε σήμερα αυτό; Όποιος το γουστάρει σήμερα αυτό το «μπες-βγες», «γδύσου-ντύσου» με γεια του με χαρά του», επισημαίνει αμέσως μετά στους ρεπόρτερς ο τραγουδιστής.

«Η μουσική είναι ένα μέσο για να στείλεις ένα μήνυμα και θα πρέπει εμείς οι καλλιτέχνες να αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει γύρω μας. Σημασία έχει οι καλλιτέχνες να είμαστε ενεργοί πολίτες και όχι στον κόσμο μας», απαντά σε σχετική ερώτηση ο Κώστας Μπίγαλης.

Υπενθυμίζεται πως ο Κώστας Μπίγαλης εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision το 1994, ερμηνεύοντας το τραγούδι «Το Τρεχαντήρι», όπου κατέλαβε τη 14η θέση.

Πηγή: zappit.gr