Ο Κώστας Καρουσάκης, ένας θρυλικός λαϊκός τραγουδιστής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, αφήνοντας πίσω του μία αξιοσημείωτη πορεία στη μουσική.

Γεννημένος το 1944 στην Αιτωλοακαρνανία, ο Καρουσάκης ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του ’60 και καθιερώθηκε στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας με επιτυχίες που σημάδεψαν το λαϊκό τραγούδι. Το 1973 βρέθηκε άθελά του μπλεγμένος στην υπόθεση του Νίκου Κοεμτζή, όταν ο τελευταίος διέπραξε ένα τριπλό φονικό σε νυχτερινό κέντρο κατά τη διάρκεια ζεϊμπέκικου.

Αν και η εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή δεν επηρέασε την επαγγελματική του πορεία, η τραγωδία αυτή έγινε κομμάτι της ιστορίας του. Παρά το τραγικό αυτό συμβάν, ο Καρουσάκης συνέχισε να πρωταγωνιστεί στο ελληνικό τραγούδι με κομμάτια που άφησαν εποχή, όπως το “Βάλε μου να πιω” και άλλα τραγούδια που αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία τον οδήγησαν τελικά στον θάνατο. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου, με πολλούς να θυμούνται τον σπουδαίο αυτό καλλιτέχνη για την ανεκτίμητη συνεισφορά του στη λαϊκή μουσική σκηνή και την αγάπη που είχε για τη μουσική, την οποία υπηρέτησε πιστά μέχρι το τέλος της ζωής του.