Κρίσιμα νέα έρχονται από την αγορά των κρυπτονομισμάτων

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια “Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα” που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

Η 4η Ιουλίου θεωρείται η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των Ethereum ETFs στη spot αγορά, σύμφωνα με τους αναλυτές του Bloomberg. Οι νεότερες εξελίξεις έρχονται από την BlackRock, η οποία έστειλε στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) αναθεωρημένο το έγγραφο S1.  

Όσον αφορά τα ETFs στη spot αγορά του Bitcoin, τα δεδομένα αφήνουν διάπλατα ανοικτό δρόμο στην αισιοδοξία. Όπως αποκαλύπτει το γράφημα, τα ETFs του χρυσού χρειάστηκαν 5 χρόνια για να ξεπεράσουν τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση. Του Bitcoin όμως μόλις 57 ημέρες. 

Ενδεικτικό της ταχύτητας και του όγκου των κεφαλαίων που κατευθύνονται στα ETFs Bitcoin είναι το ETF της BlackRock, το IBIT. Μόνο ένα ETF στην ιστορία είχε φτάσει τα 20 δισ. δολάρια σε ενεργητικό σε λιγότερο από 1.000 ημέρες. Το JPMorgan Equity Premium Income (JEPI), το οποίο το κατάφερε σε 985 ημέρες. Το IBIT ακούμπησε αυτό το ρεκόρ στις 137 ημέρες.

Ωστόσο δεν είναι αυτό το μοναδικό επίτευγμα της BlackRock και του IBIT. Ξεπέρασε σε εισροή κεφαλαίων το αντίστοιχο ETF της Grayscale.

Η νέα υπηρεσία της Mastercard

Ίσως το πιο σημαντικό νέο των ημερών αφορά τη Mastercard, η οποία έχει εισέλθει με δυναμικό τρόπο στον χώρο των crypto. Όπως ανακοίνωσαν από την εταιρεία, για πρώτη φορά οι χρήστες των ανταλλακτηρίων θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν κρυπτογράφημα χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα, αντί για τις συνήθως μεγάλες και πολύπλοκες διευθύνσεις blockchain.   

Συγκεκριμένα, έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία Mastercard Crypto Credential, η οποία βρίσκεται για την ώρα σε πιλοτικό στάδιο στις χώρες Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Γαλλία, Γουατεμάλα, Μεξικό, Παναμά, Παραγουάη, Περού, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελβετία και Ουρουγουάη. Οι κάτοικοι αυτών των χωρών θα μπορούν να στέλνουν διασυνοριακές και εγχώριες μεταφορές σε πολλαπλά νομίσματα και αλυσίδες μπλοκ.  

Το Mastercard Crypto Credential βοηθά στην επαλήθευση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων με τη χρήση δικτύων blockchain. Παρέχει τη διαβεβαίωση ότι ο χρήστης έχει ανταποκριθεί σε ένα σύνολο προτύπων επαλήθευσης και επιβεβαιώνει ότι το πορτοφόλι του παραλήπτη υποστηρίζει το μεταφερόμενο περιουσιακό στοιχείο. 

Τι σημαίνει αυτό; Ότι εξαλείφεται η πολυπλοκότητα του να γνωρίζει ο συναλλασσόμενος ποια περιουσιακά στοιχεία ή αλυσίδες υποστηρίζονται από το άτομο στο οποίο θέλει να στείλει χρήματα. Για παράδειγμα το Tether υποστηρίζεται από πολλά δίκτυα. Για να γίνει η συναλλαγή, θα πρέπει ο παραλήπτης και ο αποστολέας να χρησιμοποιούν το ίδιο, αλλιώς τα χρήματα είναι πολύ πιθανό να χαθούν. 

Πώς λειτουργεί; Το ανταλλακτήριο θα επαληθεύσει πρώτα τον χρήστη, σύμφωνα με το σύνολο των προτύπων Mastercard Crypto Credential. Σε αυτό το σημείο, ο χρήστης αποκτά ένα ψευδώνυμο για να στέλνει και να λαμβάνει χρήματα. Όταν ξεκινά μια μεταφορά, το Mastercard Crypto Credential επαληθεύει ότι το ψευδώνυμο του παραλήπτη είναι έγκυρο και ότι το πορτοφόλι του παραλήπτη υποστηρίζει το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο. Εάν το πορτοφόλι του παραλήπτη δεν υποστηρίζει το περιουσιακό στοιχείο ή την αλυσίδα μπλοκ, ο αποστολέας ειδοποιείται και η συναλλαγή δεν προχωρά, προστατεύοντας όλα τα μέρη από την πιθανή απώλεια κεφαλαίων.  

Γιατί έχει τόσο σημασία; Όσο πιο απλή γίνεται η χρήση των κρυπτονομισμάτων τόσο διευκολύνεται η υιοθέτησή τους. Στα πρώτα του στάδια, για να κάνεις μια συναλλαγή με Bitcoin και να το αποθηκεύσεις, θα έπρεπε να γνωρίζεις προγραμματισμό. Σταδιακά έγινε πιο εύκολο με την εμφάνιση των πορτοφολιών που έχουν για password 12 ή 24 λέξεις. Τότε μπόρεσε να τα χρησιμοποιεί και ο «κοινός θνητός». 

Ακόμα πιο εύκολη θα γίνει η μεταφορά χρημάτων αν δεν χρησιμοποιούνται διευθύνσεις. Είναι προφανές πως μέσα από τη Mastercard μειώνεται η ιδιωτικότητα και η αποκέντρωση, αλλά αυξάνεται η ευκολία. Κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για να περάσουμε στην ευρεία υιοθέτηση.

Μελετώντας τα διαγράμματα

Κοιτώντας την τιμή του Bitcoin από την οπτική της Τεχνικής Ανάλυσης, παρατηρούμε ότι στο παρακάτω 4ωρο διάγραμμα έχει διαμορφωθεί ένας σχηματισμός συσσώρευσης ανάμεσα στις πλάγιες πορτοκαλί γραμμές τάσης. Αναλυτές εκτιμούν πως οφείλεται στην αβεβαιότητα σχετικά με τη νομισματική πολιτική του δολαρίου. Σύμφωνα με την έκθεση Beige Book της Fed, οι φορείς άσκησης της νομισματικής πολιτικής παραμένουν αβέβαιοι για το πότε θα ξεκινήσουν τις αναμενόμενες μειώσεις επιτοκίων. 

Το πιο εντυπωσιακό διάγραμμα των ημερών αφορά την εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης Semler Scientific. Η τιμή της μετοχής της αυξήθηκε 50% μέσα σε δύο ημέρες και μετά την ανακοίνωσή της ότι υιοθετεί το Bitcoin ως κύριο περιουσιακό στοιχείο του ταμείου της. Μετατρέπεται σε μια μικρή MicroStrategy, έχοντας αποκτήσει 581 Bitcoin αξίας περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Η θετική αντίδραση της αγοράς στο νέο είναι λογικό να υποθέσουμε πως θα δημιουργήσει κίνητρο να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες.

Το ντόμινο της επίδρασης του Bitcoin δεν λέει να σταματήσει… 

 

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε πως κυκλοφορεί πλέον στα βιβλιοπωλεία η 3η αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin». Με περισσότερες σελίδες και ενημερωμένο με τις πρόσφατες εξελίξεις στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων. Μπορείτε επίσης να το προμηθευτείτε από το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

Πηγή: euro2day.gr