Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει σήμερα (21/9) σε ένα βαρύ κλίμα, καθώς συζητά για τον οριστικό οδικό χάρτη των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται υπό τη σκιά της παραίτησης της Έλενας Ακρίτα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν έγινε δεκτή μετά τις εξηγήσεις που έδωσε.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας, οι εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να διεξαχθούν στις 24 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου. Η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να αποφασίσει τις τελικές λεπτομέρειες της διαδικασίας, ενώ τα μέλη της ΠΓ έχουν προτείνει ως βασικό κριτήριο για την κατάθεση υποψηφιότητας τη συγκέντρωση 30 υπογραφών μελών της ΚΕ ή και βουλευτών.

Η συνεδρίαση γίνεται στον απόηχο της πρόσφατης πρότασης μορφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, γεγονός που έφερε στην επιφάνεια τις εσωκομματικές τριβές. Ο Κασσελάκης αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του μετά τις αποφάσεις της ΚΕ, ενώ ο Παύλος Πολάκης είναι επίσης έτοιμος να καταθέσει υποψηφιότητα.

Παράλληλα, έχουν δημιουργηθεί εντάσεις μεταξύ κορυφαίων στελεχών του κόμματος, με την Όλγα Γεροβασίλη και τον Πέτρο Παππά να ανταλλάσσουν κατηγορίες, ενώ η σύγκρουση μεταξύ της Θεοδώρας Τζάκρη και του Γιάννη Ραγκούση κλιμακώνεται, με τους δύο να προαναγγέλουν προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να καθορίσει κρίσιμες λεπτομέρειες για το συνέδριο και την εκλογή του νέου προέδρου, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται στις εσωκομματικές εξελίξεις και στις πιθανές υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.