Κρήτη: «Χτυπούσε ακόμη η καρδούλα του» – Συγκλονίζει αυτόπτης για τον Νικόλα που πνίγηκε

Στο πένθος βυθίστηκε η Κρήτη από τον θάνατο του μικρού Νικόλα, που πνίγηκε στη θάλασσα, μόλις 50 μέτρα από το σπίτι του.

Ο 6χρονος Νικόλας, σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα, έφυγε από το σπίτι του χωρίς να το αντιληφθεί η μητέρα του που εκείνη την ώρα πρόσεχε το τεσσάρων μηνών αδερφάκι του.

Η περιγραφή του φωτογράφου, Νίκου Κικάκη, για το πώς ο μικρός Νικόλας έχασε τη ζωή του είναι συγκλονιστική: «Χτυπούσε ακόμα η καρδούλα του όταν μπήκαν στη θάλασσα για τον βγάλουν» λέει.

«Χτυπούσε η καρδούλα του. Είχε χάσει τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα τα ρεύματα να το φέρουνε μέσα στο λιμάνι. Υπάρχουν κάποια ρεύματα εδώ και μπαίνει μέσα, το νερό μπαίνει μέσα στο λιμάνι, με αποτέλεσμα σε αυτό εδώ το σημείο κάποιοι να έχουν δει το παιδάκι», συνεχίζει μιλώντας στο Star.

«Έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβω» – Τι είπε η μητέρα του
«Έψαξα το παιδί μου πόρτα – πόρτα», ανέφερε η μητέρα του μικρού Νικόλα στους αστυνομικούς. «Ήμουνα στο σπίτι με τον Νικόλα και το μωρό. Ο γιος μου ήθελε να πάει στη θάλασσα, όμως δεν τον άφησα, γιατί μόλις είχε φάει μεσημεριανό. Έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβω. Όταν είδα ότι έλειπε άρχισα να τον ψάχνω παντού», συνέχισε εκείνη.

«Ήταν στο σπίτι, η μητέρα πρόσεχε απ’ ότι πληροφορήθηκα ένα άλλο μικρό παιδί που έχουν, ένα νεογέννητο τεσσάρων μηνών. Ε, δεν άργησε πολύ να γίνει το κακό. Έφυγε ο μικρός και βρέθηκε στην παραλία», δήλωσε ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης. «Τον κόσμο χάλασε. Έψαχνε από ό,τι μαθαίναμε το παιδί σε σπίτια, σε γειτονιές. Οι κάτοικοι μας λένε ότι τον είχε ψάξει, είχε αναστατωθεί, τον έψαξε, αλλά…» πρόσθεσε.