Κρυπτονομίσματα: Γιατί εμφανίζει καλύτερη συμπεριφορά το Ethereum

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια “Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα” που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

Μέσα στο καλοκαίρι θα δοθεί η πολυαναμενόμενη τελική έγκριση για το Ethereum ETF που θα βασίζεται στη spot αγορά, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) Gary Gensler στους νομοθέτες. Όπως ανάφερε κατά τη διάρκεια ακρόασης χθες Πέμπτη ενώπιον υποεπιτροπής πιστώσεων της Γερουσίας, «οι μεμονωμένοι εκδότες εξακολουθούν να εργάζονται μέσω της διαδικασίας καταχώρισης που λειτουργεί ομαλά».

Υπενθυμίζουμε ότι η SEC ενέκρινε τον περασμένο μήνα έναν αρχικό γύρο αιτήσεων. Η ολοκληρωμένη διαδικασία εξαρτάται από τους εκδότες και την ποιότητα των γνωστοποιήσεων προς τους επενδυτές. Από πλευράς SEC έχουν δοθεί οι απαραίτητες οδηγίες και πλέον το μόνο που απομένει είναι οι λεπτομέρειες της καταχώρισης να διευθετηθούν σε επίπεδο προσωπικού, δήλωσε ο Gensler.

Ο Gensler απαντούσε σε ερωτήσεις του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Bill Hagerty από το Τενεσί και μέλους της υποεπιτροπής της Γερουσίας στον τομέα των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών Γενικής Κυβέρνησης, ο οποίος επέμενε πως πρέπει να εγκριθεί το ETF του Ethereum.

Ο επικεφαλής της SEC επανέλαβε τα παράπονά του για τη μη συμμορφούμενη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων και απέφυγε να απαντήσει στο αν το Ethereum είναι εμπόρευμα. Όταν ρωτήθηκε άμεσα, δεν απάντησε με ναι ή όχι. Επέμενε στην ακαθόριστη θέση που έχει κρατήσει η υπηρεσία του για το θέμα.

Ωστόσο στην ίδια ερώτηση, όταν τέθηκε στον επικεφαλής της CFTC, Rostin Behnam, αυτός απάντησε ευθαρσώς θετικά. Πρόκειται για μια αναμέτρηση ισχύος. Ο χαρακτηρισμός του Ethereum ως εμπορεύματος ή χρεογράφου θα καθορίσει σε ποια αρχή θα υπαχθεί.

Η SEC επιβλέπει τα tokens που θεωρούνται τίτλοι και η CFTC θα έχει την αρμοδιότητα για όλα τα υπόλοιπα που έχουν τα χαρακτηριστικά του εμπορεύματος. Ο Gensler επανέλαβε την άποψη της SEC ότι τα περισσότερα από τα tokens παραμένουν μη καταχωρημένα και παραβιάζουν τη νομοθεσία περί κινητών αξιών.

Όσα ειπώθηκαν στη Γερουσία αποτέλεσαν προφανώς τον βασικό λόγο που η τιμή του Ethereum επιδεικνύει καλύτερη συμπεριφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα μεγάλα κρυπτονομίσματα. Παρ’ όλα αυτά, όπως παρατηρούμε στο 4ωρο διάγραμμα, θα πρέπει να ξεπεράσει το κρίσιμο σημείο των 3.650 δολαρίων (μοβ οριζόντια γραμμή) για να θεωρήσουμε πως έχει επικρατήσει η αισιοδοξία ανάμεσα από τους επενδυτές.

Ενθαρρυντικό σημάδι, όσον αφορά την πορεία της τιμής του Ethereum, είναι αναμφίβολα ότι τα ανταλλακτήρια «στεγνώνουν» από νομίσματα. Για παράδειγμα από την Coinbase αποσύρθηκαν το τελευταίο 48ωρο 336.000 Ethereum αξίας 1,2 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκροή μέσα στο 2024. Αν αθροίσουμε τα νομίσματα που βρίσκονται συνολικά στα ανταλλακτήρια, θα διαπιστώσουμε πως η προσφερόμενη ποσότητα έχει προσγειωθεί στο χαμηλό 8ετίας.

Σημαντικό νέο είναι πως το δημοφιλέστερο «hot» πορτοφόλι MetaMask, εγκαινίασε την υπηρεσία pooled staking, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν staking οποιοδήποτε ποσό ETH. Το Ethereum staking είναι ο μηχανισμός με τον οποίο οι επικυρωτές στο δίκτυο proof of stake συμμετέχουν στη συναίνεση ή στην επαλήθευση των συναλλαγών πριν αυτές προστεθούν στην αλυσίδα μπλοκ, έναντι αμοιβών.

Ωστόσο για να λάβεις το «χρίσμα» του επικυρωτή και να αρχίσεις να λαμβάνεις «τόκους» απαιτούνται 32 Ethereum. Ένα κριτήριο που το 99% των κατόχων υπολείπεται, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της Consensys, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το MetaΜask.

Αυτό το πρόβλημα επιχειρεί να λύσει, επιτρέποντας στους χρήστες του να δεσμεύσουν ό,τι ποσό επιθυμούν. Εκείνοι θα τα συγκεντρώσουν και μόλις μαζευτεί το απαιτούμενο ποσό, θα ξεκινούν οι κάτοχοί τους να λαμβάνουν ανταμοιβές για τη συμβολή τους στην ασφάλεια και λειτουργία του δικτύου.

Η υπηρεσία για την ώρα είναι διαθέσιμη σε μια μικρή ομάδα χρηστών, ενώ σύντομα αναμένεται να συμμετέχουν όλο και περισσότεροι. Να σημειώσουμε όμως πως δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν οι πολίτες των ΗΠΑ και της Βρετανίας, εξαιτίας νομικών περιορισμών.

Τι σημαίνει αυτό για την πορεία του Ethereum; Περισσότερα δεσμευμένα νομίσματα, άρα λιγότερα διαθέσιμα προς πώληση.

Βιβλίο για τα κρυπτονομίσματα

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία η 3η αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου «Το επενδυτικό εγχειρίδιο του Bitcoin». Με περισσότερες σελίδες και ενημερωμένο με τις πρόσφατες εξελίξεις στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων. Μπορείτε επίσης να το προμηθευτείτε από το https://shop.media2day.gr/books/2/prodcategory 

* Το άρθρο δεν αποτελεί προτροπή για αγορά ή πώληση των αναφερόμενων τίτλων. Παρέχεται για πληροφοριακούς σκοπούς και μόνο.

Πηγή: euro2day.gr