Κύπρος: Αυξημένη η προσέλευση – Ψήφισαν και χιλιάδες Τουρκοκύπριοι

Κανονικά συνεχίζεται η ψηφοφορία στην Κύπρο για την ανάδειξη τόσο των έξι ευρωβουλευτών της χώρας όσο και όλων των Αρχών αυτοδιοίκησης. Οι κάλπες ξανάνοιξαν στη μία μετά από διάλειμμα μίας ώρας και όπως έγινε γνωστό, μέχρι το προσωρινό τους κλείσιμο η προσέλευση είχε ανέλθει στο 25.4%, ποσοστό αυξημένο κατά 6.4% σε σύγκριση με τις προηγούμενες Ευρωεκλογές.

Χωρίς προβλήματα διεξήχθη κατά το πρώτο μέρος της εκλογικής διαδικασίας για τις ευρωεκλογές, η ψηφοφορία στα ειδικά εκλογικά τμήματα όπου ασκούν το δικαίωμά τους οι Τουρκοκύπριοι ψηφοφόροι, που είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν συνολικά εννιά εκλογικά κέντρα για Τ/κ, ένα κοντά σε κάθε οδόφραγμα. Συνολικά 6.788 Τ/κ άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα εκεί μέχρι το μεσημέρι.

Αρκετοί Τ/κ προσήλθαν οικογενειακώς, με τα μικρά παιδιά τους, ενώ το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν και Τ/κ πολιτικοί. Η μεταφορά των Τ/κ προς τα οδοφράγματα γίνεται με λεωφορεία, κάτι που διευθέτησε η τ/κ πλατφόρμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κόμματα που δεν ευνοούν λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στο Κυπριακό είχαν καλέσει τους Τουρκοκύπριους να μην ψηφίσουν.