Κύπρος: Αλλοδαπός κλητεύθηκε για ξεπούλημα ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα

Η Κυπριακή Αστυνομία άνοιξε νέα υπόθεση εξεταζόμενου σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα από αλλοδαπό, αυτή τη φορά από Γερμανό υπήκοο. 

Όπως έγινε γνωστό απόψε (25/6) ο Γερμανός ανακόπηκε σε οδόφραγμα την ώρα που επρόκειτο να περάσει από τα κατεχόμενα στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές και εκεί του γνωστοποιήθηκε ότι καλείται να δώσει κατάθεση στην Αστυνομία της Δημοκρατίας αναφορικά με παράνομη εκμετάλλευση και πωλήσεις περιουσιών Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα. Ακολούθως υπέγραψε το έγγραφα και της κλήσης και επέστρεψε στα κατεχόμενα όπου διαμένει. Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων ο κλητευθείς αναμένεται αύριο στο Αρχηγείο Αστυνομίας για κατάθεση. Σε αντίθετη περίπτωση θα εκδοθεί εναντίον του πανευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης και ειδικά εάν επιστρέψει σε έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συλληφθεί και θα παραδοθεί στις κυπριακές Αρχές.

Αναστάτωση στα κατεχόμενα

Το θέμα με τις κλητεύσεις αλλά και τις συλλήψεις των σφετεριτών έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στα κατεχόμενα αφού το ξεπούλημα περιουσιών Ελληνοκυπρίων είναι από τις βασικές πηγές εισοδήματος τόσο για το ψευδοκράτος και την «ελίτ» του όσο και την τουρκική μαφία η οποία έχει επενδύσει στην παράνομη μεταπώλησή τους σε ξένους, φυσικά πρόσωπα και εταιρίες.

Το 75% περίπου της ιδιωτικής γης στα κατεχόμενα, είναι ιδιοκτησίας Ελληνοκυπρίων προσφύγων και μόλις το 25% Τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας. Ενδεικτικό της παρανομίας είναι και το γεγονός ότι αυτό το 25% πωλείται σε πολλαπλώς ψηλότερες τιμές ή καλύτερα το 75% των υπό σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών πωλείται σε αναλόγως μικρότερες τιμές, λόγω του κινδύνου δίωξης αυτών που τις αγοράζουν σε περίπτωση λύσης ή και ανά πάσα στιγμή μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Έξαλλος ο Τατάρ

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο σε γραπτή του δήλωση, μετά τη σύσκεψη που συγκάλεσε για το θέμα στο «Προεδρικό Μέγαρο», ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι «αποκαλύφθηκαν για άλλη μια φορά οι πραγματικές προθέσεις της ελληνοκυπριακής ηγεσίας» η οποία όπως είπε εφαρμόζει πολιτική πιέσεων και εκφοβισμού της που στοχοποιεί άτομα «και έχει πρόσφατα αυξηθεί εκτός από την τρέχουσα πολιτική απομόνωσης».

Πηγή: ertnews.gr