Σαλβίνι σε Μακρόν: Αν θες τον πόλεμο «μην σπας τις μπάλες» στους Ιταλούς

«Αγαπητέ Μακρόν, αν θέλεις τον πόλεμο, πάρε το κράνος και τη σφεντόνα σου και πήγαινε στον πόλεμο, αλλά μην “σπας τις μπάλες” των νέων Ιταλών και Ευρωπαίων», φέρεται να είπε στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ο αντιπρόεδρος της Ιταλικής κυβέρνησης και ηγέτης της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, σύμφωνα με τη “La Repubblica”.

Η δήλωση έγινε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, κατά τη διάρκεια της τελικής συγκέντρωσης της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος στη Ρώμη.

Νωρίτερα σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας, ο Γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι υπογράμμισε ότι «η δικαστική περιπέτεια του Ντόναλντ Τραμπ θυμίζει σε πολλούς Ιταλούς εκείνη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι» και ότι «το κόμμα του εξέφρασε την συμπαράστασή του στον Αμερικανό μεγιστάνα και πολιτικό, με την ελπίδα να υπερισχύσει στις εκλογές του Νοεμβρίου».

Παράλληλα, ο Σαλβίνι τόνισε ότι στόχος του κόμματός του είναι να ξεπεράσει το ποσοστό του 8,9% που είχε λάβει στις βουλευτικές εκλογές του 2022 και να παραμείνει η δεύτερη πολιτική δύναμη της ιταλικής συντηρητικής παράταξης.
«Σε διεθνές επίπεδο, θέλουμε να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Μόσχας με το Κίεβο μέσα στην φετινή χρονιά και είμαστε κάθετα αντίθετοι σε χρήση ευρωπαϊκών όπλων για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος. Φυσικά θέλουμε να επιτευχθεί ειρήνη και στην Μέση Ανατολή, με τελικό στόχο δύο κράτη για δύο λαούς» είπε ο Σαλβίνι.