Λαρεντζάκης: «Πάμε για να διεκδικήσουμε τον τίτλο, δεν υπάρχει κάτι λιγότερο»

Ο Ολυμπιακός για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα δώσει το παρών στο Final Four της EuroLeague και την Παρασκευή (24/5, 22:00) αντιμετωπίζει στον ημιτελικό τη Ρεάλ Μαδρίτης, με στόχο την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Κάτι που τόνισε στις δηλώσεις του ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος είπε ότι οι “ερυθρόλευκοι” θα τα δώσουν όλα στο Βερολίνο για το τρόπαιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης:

Για τις πρώτες σκέψεις για το Final Four: «Δεν είναι πολλές. Πάμε εκεί ακόμα πιο έμπειροι, πιο πεινασμένοι για να φτάσουμε έως το τέλος».

Για το αν το ζευγάρωμα με την Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό ξυπνάει μνήμες από τον περσινό τελικό του Final Four της EuroLeague: «Σίγουρα περνάει από το μυαλό μας. Έχουμε ξαναπαίξει όμως φέτος με την Ρεάλ. Ξέρουμε όμως τις δυνατότητές της και τις αδυναμίες της. Πάμε εκεί ως ομάδα, ο καθένας να θυσιαστεί, να δώσει ότι μπορεί για να περάσουμε στον τελικό. Το παιχνίδι δεν είναι πολύ εύκολο».

Για τις διαφορές και ομοιότητες της φετινής με την περσινή ομάδα του Ολυμπιακού: «Πάνω κάτω είναι στα ίδια επίπεδα. Υπάρχει εμπειρία από όλα τα παιδιά. Ο κόουτς δίνει αυτό που χρειάζεται με τις ομιλίες και την προπόνηση πριν από αυτό το τετραήμερο».

Για το γεγονός ότι στα δύο ματς της κανονικής περιόδου ο Ολυμπιακός έχασε οριακά, αλλά έπαιζε με απουσίες: «Γενικά όλη την χρονιά έχουμε απουσίες. Έχουμε πει πως όταν η ομάδα είναι πλήρης θα δούμε τελείως διαφορετικό Ολυμπιακό, κάτι που έγινε στον δεύτερο γύρο. Κάναμε ένα τρομερό σερί νικών. Ξέρουμε το μέγεθος της Ρεάλ. Θεωρώ ότι ματσάρουμε αρκετά καλά και υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και ανυπομονησία να παίξουμε το παιχνίδι».

Για την φράση ότι η άμυνα δίνει τις νίκες και η επίθεση τους τίτλους: «Είναι ένας συνδυασμός πιστεύω. Σίγουρα αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζουν οι προσωπικότητες. Η ομάδα όμως μπορεί να διαχειριστεί μία δύσκολη κατάσταση μέσα στο παιχνίδι και να συνεχίσει. Αλλά αν τα παιχνίδια στο τέλος είναι κοντά θα κριθεί στις προσωπικότητες κάθε ομάδας».

Για το γεγονός ότι το 2022 ο Ολυμπιακός ήταν πρωτοεμφανιζόμενος, πέρυσι υπήρχε το “πρέπει” και φέτος είναι αουτσάιντερ και αν αυτό αλλάζει το επίπεδο της πίεσης: «Η πίεση πάντα υπάρχει. Η πίεση και το άγχος όμως πρέπει να σε κάνουν καλύτερο και να σου βγάζουν το ένστικτο της επιβίωσης. Πάμε για να διεκδικήσουμε τον τίτλο, δεν υπάρχει κάτι λιγότερο».

Για το επίπεδο του Final Four σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: «Είναι οι καλύτερες τέσσερις ομάδες ανά χρονιά. Αυτό γίνεται κάθε χρόνο. Είναι υψηλό το επίπεδο».

Για το αν θα ήταν πιο σωστό να υπάρχει σειρά αγώνων και όχι Final Four: «Η αλήθεια είναι ότι η σειρά των αγώνων δείχνει ποιος είναι καλύτερος σε βάθος χρόνου. Η καλύτερη ομάδα έχει περισσότερες πιθανότητες να περάσει. Προσωπική άποψη είναι ότι το Final Four έχει ιδιαίτερη αίγλη, είναι παιχνίδια νοκ-άουτ, μπορεί να γίνει οτιδήποτε, όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες να διεκδικήσουν τον τίτλο. Έχει την δικιά του ομορφιά η σειρά των αγώνων. Ήδη παίζουμε πολλά παιχνίδια μέσα στην χρονιά».

Για το γεγονός ότι στον ημιτελικό του Final Four του 2022 και στον τελικό του Final Four του 2023 ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο τελευταίο σουτ και αν αυτό σημαίνει ότι θα ανατραπούν τα δεδομένα φέτος: «Μακάρι να μην φτάσει εκεί και να έχουμε κερδίσει πολύ πιο νωρίς».