ΛΑΡΚΟ: Επαναλειτουργία με διασφάλιση των θέσεων εργασίας ζητούν οι εργαζόμενοι – Συγκέντρωση στην Αθήνα

Να αποσυρθεί η τροπολογία που επιτρέπει πώληση της ΛΑΡΚΟ από τον ειδικό Διαχειριστή σε κατάσταση παύσης λειτουργίας, σε αντίθεση με τις προηγούμενες προβλέψεις για λειτουργία της μεταλλουργίας μέχρι τη μεταβίβασή της στο νέο ιδιοκτήτη, ζήτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση της στη Βουλή. Στο Σύνταγμα παραμένουν μέχρι και τώρα εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και συνδικαλιστικές οργανώσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, σε ένδειξη στήριξης στον αγώνα τους.

Στην πλατεία Συντάγματος παρά την υψηλή θερμοκρασία, εξακολουθούν και παραμένουν έξω στη Βουλή οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, αλλά και πολλοί αλληλέγγυοι και εργαζόμενοι και από άλλα σωματεία αλλά και ομοσπονδίες, όπως για παράδειγμα είναι και μέλη της ΑΔΕΔΥ εδώ, που είχε κηρύξει και τετράωρη στάση εργασίας γι’ αυτό το λόγο για συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ από τις 11 έως τις 3.
Όπως λένε ότι δεν θα φύγουν από έξω από τη Βουλή, έως ότου η κυβέρνηση πάρει πίσω, αποσύρει αυτή την τροπολογία που κατέθεσε την περασμένη Τρίτη και δίνει εν τάχει τη δυνατότητα στον εκκαθαριστή διαχειριστή να μπορεί να κλείσει την επιχείρηση έως ότου αυτή δοθεί στον νέο ιδιοκτήτη.

Οι εργαζόμενοι θέλουν να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους, να λειτουργούν απρόσκοπτα, να πάρει πάλι μπρος η επιχείρηση που έχει να λειτουργήσει 4,5 χρόνια. Μια πολύ στρατηγική επιχείρηση.
Αντιπροσωπεία τους πέρασε μέσα, είδε τους επικεφαλής των κομμάτων, στο πλευρό τους βρίσκεται σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση.
Όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί υπέρ των δικαιωμάτων, των δίκαιων όπως λένε, δικαιωμάτων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι όπως είπαμε παραμένουν στο οδόστρωμα της Βασ. Σοφίας.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε: «Δεν θα τους περάσει, ακόμα κι αν αυτή η σαθρή πλειοψηφία του εγκλήματος εκεί μέσα, ψηφίσει σήμερα αυτή την τροπολογία και δεν την αποσύρει, από αύριο πάλι είμαστε στους δρόμους του αγώνα. Δεν θα έχει καμία ισχύ.
Θα είναι ένα ακόμα κουρελόχαρτο».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέφερε ότι: «Η Δικαιοσύνη τους έχει δικαιώσει με δύο προσωρινές διαταγές για τη διατήρηση της εργασίας τους και η κυβέρνηση παρεμβαίνει με τρόπο αντισυνταγματικό για να τους στερήσει την εργασία τους».