Λέων Γιοχάη: “Για να γίνεις επενδυτής, πρέπει να σηκώνεις λεφτά από άλλους επενδυτές”

“Ήρθε μια μέρα ένας φίλος μου στο υπόγειο του μαγαζιού και με ρώτησε τι κάνω. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε την πρώτη μας εταιρεία”.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» βρέθηκε νωρίτερα σήμερα (30/5) ο Λέων Γιοχάη. Ο γνωστός επενδυτής μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, αποκαλύπτοντας κάποια από τα μυστικά της επιχειρηματικότητας αλλά και το πώς έστησε την πρώτη του εταιρεία.

«Στην Αμερική, αν πας να σηκώσεις λεφτά, κανείς δεν σου δίνει check σε ένα άτομο, καμία επενδυτική εταιρεία. Θέλουν partners, ώστε εάν πας να κάνεις καμιά βλακεία, να σε σταματήσουν οι άλλοι. Πρέπει ο ένας να συμπληρώνει τα skills που δεν έχει ο άλλος», ανέφερε αρχικά ο Λέων Γιοχάη.

«Για να γίνεις επενδυτής, πρέπει να σηκώνεις λεφτά από άλλους επενδυτές. Θέλει ένα track record, να έχεις κάποιες μικροεπενδύσεις και μετά να αναπτύξεις skills. Από το Dragons Den μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση αυτή η επένδυση που κάναμε στο vegan κρέας», παραδέχεται στη συνέχεια ο γνωστό επιχειρηματίας.

«Χωρίς χρήματα δεν ζούμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πρέπει όμως να κάνουμε και αυτό που μας ευχαριστεί. Οι γονείς μου είχαν κατάστημα με οπτικά στο Παγκράτι. Μόλις είδα τι είναι το ίντερνετ, άρχισα να φτιάξω websites, μάθαινα από την Google», περιέγραψε ο Λέων Γιοχάη στο δίδυμο της ΕΡΤ.

«Ήρθε μια μέρα ένας φίλος μου στο υπόγειο του μαγαζιού και με ρώτησε τι κάνω. Όταν του το είπα, αποφασίσαμε να φτιάξουμε την πρώτη μας εταιρεία», κατέληξε στην ιστορία του ο Λέων Γιοχάη.

Πηγή: zappit.gr