Λίβανος: Η βρετανική πρεσβεία χαρακτήρισε ατεκμηρίωτο το δημοσίευμα της “The Telegraph” για όπλα κρυμμένα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βηρυτού

Η λιβανική εφημερίδα Al-Akhbar δημοσιεύει ότι υπήρξε επικοινωνία μεταξύ της βρετανικής πρεσβείας στη Βηρυτό και των υπηρεσιών ασφαλείας και των επίσημων φορέων στο Λίβανο, κατά την οποία η πρεσβεία επιβεβαίωσε ότι οι ισχυρισμοί που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» προχθές περί αποθήκευση όπλων της Χεζμπολάχ στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βηρυτού δεν αντιπροσωπεύει την επίσημη βρετανική θέση και δεν πρέπει να επηρεάζει τις σχέσεις και τον συντονισμό μεταξύ των δύο χωρών.

Μετά από πρόσκληση του Υπουργού Έργων, Ali Hamiya, περίπου 20 διπλωμάτες και μεγάλος αριθμός ανταποκριτών τοπικών και διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων περιόδευσαν το αεροδρόμιο και επιθεώρησαν τα διάφορα τμήματα του.

Lebanese Minister of Public Works and Transport Ali Hamiyeh speaks during a press point during an organised tour at Beirut’s international airport on June 24, 2024. (Photo by ANWAR AMRO / AFP)

Σε συνέντευξη Τύπου μετά την αυτόψία, ο υπηρεσιακός υπουργός Δημοσίων Έργων και Μεταφορών Ali Hamiyah δήλωσε ότι η αναφορά της Telegraph είναι μια διαστρέβλωση της φήμης του αεροδρομίου της Βηρυτού και θα υποβληθεί αγωγή επειδή λειτούργησε για να στοχεύσει τον Λίβανο στο σύνολό του ηθικά και όχι μόνο το αεροδρόμιο.

Ο Hamiya εξήγησε ότι οι πρεσβευτές ενημερώθηκαν για όλα τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν και υπογράμμισε  πως οι κρατικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων και των λιμανιών, είναι ανοιχτές για διπλωμάτες.