Λουτσέσκου: «Περήφανος που ο Ολυμπιακός πήρε το Conference, δίνει αξία στο πρωτάθλημα»

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ της πατρίδας του και δήλωσε ότι είναι χαρούμενος που οι Πειραιώτες κατέκτησαν το UEFA Conference League και εξήγησε τον λόγο, ενώ μίλησε και για το ενδεχόμενο να πάει σε άλλο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στην Ιταλία.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του “Δικεφάλου του Βορρά”:

«Όλοι εδώ στη Ρουμανία μου… σπάνε τα μπ@λ@κια για να πάω σε άλλο πρωτάθλημα, στη Δυτική Ευρώπη. Ας πούμε ότι η Ιταλία θα ήταν πιο εύκολη, υπάρχουν περισσότερες διασυνδέσεις, μιλάω επίσης ιταλικά. Με παρακολουθούν και το ξέρω αυτό. Αλλά πού θα μπορούσα να πάω; Κάπου στο κάτω μέρος του πίνακα. Δείτε ποιοι ξένοι προπονητές είναι στην Ιταλία. Κανένας! Υπήρχε ο Μουρίνιο, αλλά έφυγε. Είναι πολύ δύσκολο, κατά 99% θα έπρεπε να πάω σε μια ομάδα που παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Κέρδισα το δικαίωμά να αναλύω και να επιλέγω που θα είμαι.

Το 2019 έφυγα από τον ΠΑΟΚ και το 2021 που έπρεπε να διαλέξω, επέλεξα τον ΠΑΟΚ αν και όλοι με συμβούλευαν να μην πάω, ήταν τεράστιο ρίσκο, αλλά αυτό ένιωσα. Πάντα έπαιρνα τις αποφάσεις μου με βάση το συναίσθημα και όχι για να χτίσω την καριέρα μου. Ένιωσα ότι με ελκύει ακόμη αυτό το μέρος, άφησα κάποια πράγματα στη μέση. Η πρόκριση στο Champions League, η σχέση με τον ιδιοκτήτη, οι σκέψεις κάποιων προσώπων πως έφυγα για τα χρήματα, που δεν ήταν αλήθεια…».

Για την πρόκληση του Champions League: «Θα είναι δύσκολο, αλλά θα είμαστε το φαβορί στους προκριματικούς. Δεν αντιλαμβάνεσαι τι μπορούμε να δημιουργήσουμε μέσα από τη δουλειά μας, ειδικά εκεί στη Θεσσαλονίκη. Ένιωσα ότι έχω τεράστια, τεράστια ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους εκεί. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας, των κοινωνικών προβλημάτων, του γεγονότος ότι η Αθήνα ανέκαθεν περιφρονούσε τη Θεσσαλονίκη. Είναι πολύς ο κόσμος που βρίσκει τη χαρά του μέσα από τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ. Πιστέψτε με, είναι ακριβώς έτσι. Είδα οικογένειες, παιδιά, ηλικιωμένους στους δρόμους να μας χαιρετούν και να χαίρονται με την καρδιά τους».

Για την κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό: «Η νίκη του Ολυμπιακού στον τελικό του Conference League με έκανε περήφανο και θα εξηγήσω γιατί. Είμαστε οι πρωταθλητές μιας χώρας που έβγαλε νικητή σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Έχω βαρεθεί ούτως ή άλλως λίγο με τους ανθρώπους που κάπως απαξιώνουν το ελληνικό πρωτάθλημα. Πρέπει να ξέρετε ότι είναι ένα σκληρό πρωτάθλημα, με πολύ οργανωμένους και ισχυρούς συλλόγους, και στο γήπεδο είναι πολύ καλά οργανωμένες ομάδες και επιθετικά και αμυντικά, δεν είναι ένα εύκολο πρωτάθλημα».

Πηγή: ertsports.gr