Μάθετε πώς να φτιάχνετε μόνοι σας σπιτικά προϊόντα καθαρισμού στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Ποια βότανα απωθούν τα κουνούπια; Πώς καθαρίζω το σπίτι χωρίς χλωρίνη; Ποια φαγητά χρησιμοποιούνται για να φτιάξουμε καθαριστικό scrub προσώπου; Η απ’Ουσία προτείνει ένα εργαστήρι δημιουργίας οικολογικών προϊόντων καθαρισμού, όπου οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τις ιδιότητες των βοτάνων, τα διαφορετικά έλαια και τις τροφές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με νέους τρόπους, θα τα επεξεργαστούν και θα φτιάξουν νέα σκευάσματα αποκλειστικά με οικολογικά υλικά.

Τι να φέρετε μαζί σας: Μπουκαλάκια, βαζάκια, κουτάκια για να πάρετε μαζί σας τα προϊόντα που θα δημιουργήσετε.

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, 19:00 – 20:30

Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο bibliothek-athen@goethe.de

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Βιβλιοθήκης των Αντικειμένων.

Η βιώσιμη κατανάλωση και η περιβαλλοντικά συνειδητή συμπεριφορά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο παγκοσμίως. Η καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης και της κοινωνικής ευθύνης είναι το κλειδί για την ευαισθητοποίηση όλων μας καθώς και η συνειδητοποίηση της έννοιας «περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Με τα εργαστήρια και τις δράσεις του, το Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών (Ομήρου 14-16), σε συνεργασία με την ΚοινΣΕΠ απ’Ουσία, επιδιώκει να πετύχει μακροπρόθεσμη αλλαγή συνηθειών σε επίπεδο κοινότητας στο παρόν και βαθύτερη αλλαγή νοοτροπίας σε επίπεδο πόλης στο μέλλον.

Λίγα λόγια για την ΑΠ’ΟΥΣΙΑ

Η απ’Ουσία ασχολείται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων βιωματικού χαρακτήρα για παιδια από 3 έως 103 ετών, σε συνεργασία με σχολεία, εκδοτικούς οίκους, δήμους, πολιτιστικούς φορείς και μουσεία. Κοινή αφετηρία των μελών της ομάδας απ’Ουσία, είναι το ενδιαφέρον για τη βιωματική και μη τυπική μάθηση καθώς και η πεποίθηση πως το παιχνίδι και η αυτορρύθμιση έχουν πρωταρχικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στόχος είναι η διαθεματική προσέγγιση όλων των προγραμμάτων, αξιοποιώντας την ξεχωριστή εμπειρία και τα διαφορετικά πεδία ενδιαφέροντος των μελών της απ’Ουσία.

Πηγή: ertnews.gr