Με αλλαγές στα τεκμήρια κατατίθεται το φρολογικό ν/σ – Τι δήλωσαν ο Κ. Σκρέκας, ο Ν. Ανδρουλάκης και ο Στ. Κασσελάκης

Κατατίθεται στις Επιτροπές της Βουλής, το φορολογικό νομοσχέδιο, με αλλαγές που αφορούν κυρίως τα τεκμήρια.

Στο νομοσχέδιο θα διατυπώνεται ρητά, ότι όποιος θεωρεί ότι αδικείται, θα μπορεί να ζητά έλεγχο, κι εφόσον αποδεικνύει  ότι το πραγματικό του εισόδημα, είναι χαμηλότερο από το τεκμαρτό, θα φορολογείται αναλόγως.

«Κούρεμα» στις προσαυξήσεις του τεκμαρτού εισοδήματος λόγω τζίρου, και ελαφρύνσεις για οικογένειες με ανάπηρα τέκνα, αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες, είναι ορισμένες από τις υπόλοιπες παρεμβάσεις.

Έντονες ήταν οι επικρίσεις, των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατά την απονομή βραβείων επιχειρηματικότητας, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου.

Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα.Από το 2019 έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 120.000 επιχειρήσεις. Μόνο το 2022 άνοιξαν 24.000 νέες επιχειρήσεις κι αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα τα επόμενα χρόνια, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

To φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί χάδι για τους φοροφυγάδες και πλήττει τους πιο αδύναμους, ενώ υπάρχουν σύγχρονα εργαλεία που εάν εφαρμοστούν μπορεί να εντοπιστεί πιο εύκολα και όχι οριζόντια κι άδικα και η φοροαποφυγή και η φοροδιαφυγή, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης από το βήμα της εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στην πρόσβασή της στην χρηματοδότηση και ιδιαίτερα στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης τόνισε από το βήμα της εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ότι δεν είναι δυνατόν να τιμωρούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες με το φορολογικό νομοσχέδιο και επεσήμανε την ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό γιατί, όπως είπε, «όταν επιχειρείς δεν είναι σίγουρη η επιτυχία όποτε δεν μπορεί το να επιχειρείν να μπερδεύεται με το επιτυχείν».