Με diesel κινητήρα, η νέα SUV πρόταση της Mini- Δες πόσο καίει για να κάνεις το γύρο της Ελλάδας οικονομικά

Το μεγαλύτερο σε διαστάσεις Mini εντυπωσιάζει με τον προηγμένο τετρακύλινδρο κινητήρα diesel με τεχνολογία TwinPower Turbo που επιτυγχάνει αποδοτικές και δυναμικές μετακινήσεις με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση. Η νέα σχεδίαση Mini αναδεικνύεται ιδιαίτερα στην έκδοση Favoured, “απογειώνοντας” την εικόνα του νέου πολυχρηστικού SUV μοντέλου της εταιρείας.

Το Mini Countryman είναι ευέλικτο στην πόλη, άνετο σε επαρχιακούς δρόμους και με αισθητά περισσότερους χώρους στο εσωτερικό. Με τον αποδοτικό δίλιτρο τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα του, το Mini Countryman D προσθέτει μία ακόμα επιλογή στη γκάμα των κινητήριων συνόλων, μετά τα αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και τους βενζινοκινητήρες.

Ένα ηλεκτρικό μοτέρ με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 volt, που είναι ενσωματωμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων, χρησιμοποιείται για την ανάκτηση της ενέργειας κατά την πέδηση υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την απόδοση του θερμικού κινητήρα με τεχνολογία TwinPower με ηλεκτρική ισχύ 14 kW (19 ίπποι). Ως αποτέλεσμα, το Mini Countryman D αντιδρά πιο άμεσα στο πάτημα του γκαζιού στις χαμηλές στροφές λειτουργίας του κινητήρα, ενώ ταυτόχρονα είναι και πιο οικονομικό.

Ο αθόρυβος πετρελαιοκινητήρας του Mini Countryman D, παρουσιάζει κατανάλωση καυσίμου έως και 4,6 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα απόστασης (WLTP) και αποδίδει ισχύ 120 kW/163 ίππων προσφέροντας επιτάχυνση από στάση έως τα 100 km/h σε 8,5 δευτερόλεπτα. Το άμεσο σύστημα διεύθυνσης και η διάταξη της ανάρτησης, που συνδυάζει τα γόνατα McPherson εμπρός και τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, εγγυώνται την τυπική για τη μάρκα αίσθηση go-kart.

Η μινιμαλιστική σχεδίαση του αυτοκινήτου που εστιάζει στην απλότητα μπορεί να αναδειχθεί ξεχωριστά με τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού – Essential, Classic, Favoured ή John Cooper Works – για το εξωτερικό και το εσωτερικό. Στην έκδοση Favoured με τον μεταλλικό χρωματισμό Midnight Black, το Mini Countryman D είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Η οκταγωνική μάσκα τονίζεται χάρη στο έντονο ασημί χρώμα και, μαζί με τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα Mini LED διαμορφώνουν μία δυνατή εικόνα.

Οι χαρακτηριστικοί για την μάρκα κοντοί πρόβολοι υπογραμμίζουν τον ευέλικτο χαρακτήρα του αυτοκινήτου και δημιουργούν αντίθεση με την κομψή επιμήκη οροφή του. Η καλαίσθητα σχεδιασμένη κολόνα C είναι βαμμένη στο ίδιο χρώμα, ενώ ένα σήμα δείχνει την επιλεγμένη παραλλαγή εξοπλισμού. Με τις στάνταρ ράγες οροφής σε piano black, οι δυνατότητες μεταφοράς του Mini Countryman D μπορούν να επεκταθούν περαιτέρω.

Διατίθενται επίσης ζάντες ελαφρού κράματος σε διάφορα σχέδια και μεγέθη με διάμετρο από 17 έως 21 ίντσες. Οι αυξημένες διαστάσεις του αμαξώματος του Mini Countryman αναβαθμίζουν την άνεση. Ο οδηγός και ο συνοδηγός έχουν επιπλέον τρία εκατοστά πλάτος στην περιοχή των ώμων και των αγκώνων. Στο πίσω μέρος, το κάθισμα, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί έως και 13 εκατοστά, προσφέρει πρόσθετο χώρο για τα πόδια ή περισσότερο χώρο φόρτωσης.

Στις τρεις πίσω θέσεις, η κλίση της πλάτης μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά έως και 12 μοίρες σε έξι θέσεις. Ο όγκος του χώρου αποσκευών αυξάνεται από 450 λίτρα σε έως και 1460 λίτρα χάρη στην πλάτη του πίσω καθίσματος που μπορεί να αναδιπλωθεί σε αναλογία 40:20:40. Οι νέες υφασμάτινες επιφάνειες στο ταμπλό και στα εσωτερικά πάνελ των θυρών χαρίζουν μία ευχάριστα οικεία αίσθηση στο εσωτερικό.

Η ευρυχωρία και η απέριττη αισθητική του εσωτερικού που εστιάζει στην απλότητα ενισχύεται από τη γυάλινη οροφή Panaroma που προσφέρει πρόσθετη φωτεινότητα και ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η στρογγυλή οθόνη OLED με διάμετρο 240 mm και γυάλινη επιφάνεια υψηλής ποιότητας είναι το νέο κεντρικό όργανο στο cockpit του Mini Countryman D.

Από εδώ, τα συστήματα ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και υποβοήθησης μπορούν να ελεγχθούν άνετα και διαισθητικά μέσω αφής ή φωνητικών εντολών. Όλες οι λειτουργίες οδήγησης μπορούν να ελέγχονται μέσω της χαρακτηριστικής μπάρας διακοπτών Mini που βρίσκεται από κάτω. Τα Mini Experience Modes καθιστούν την εμπειρία οδήγησης στο cockpit ιδιαίτερα καθηλωτική μέσω ενός συνδυασμού οπτικών στιλιστικών στοιχείων.

Για πρώτη φορά, το Driving Assistant Plus εμπλουτίζει τις δυνατότητες του Mini Countryman με την επιλογή της μερικώς αυτοματοποιημένης οδήγησης επιπέδου 2 σε διαδρομές που μοιάζουν με αυτοκινητόδρομο. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός μπορεί να πάρει τα χέρια του από το τιμόνι μέχρι την ταχύτητα των 60 km/h, με την προϋπόθεση ότι συνεχίζει να παρακολουθεί προσεκτικά την κυκλοφορία και παραμένει σε εγρήγορση ώστε να επέμβει ανά πάσα στιγμή.

Πηγή: Sport24.gr