Με ευρωπαϊκή αύρα ο Ολυμπιακός στερεί το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άφησε την κατοχή στην ΑΕΚ. χτύπησε στην κόντρα επίθεση, δεν δικαιώθηκε με τον Ελ Κααμπό, όμως ο Αργεντινός χαφ τον δικαίωσε σε απόλυτο βαθμό και πλέον ο Ολυμπιακός ανέβηκε στην τρίτη θέση, ενώ η Ένωση έπεσε στη δεύτερη θέση και πλέον η υπόθεση-τίτλος, δεν εξαρτάται από τα δικά της πόδια.

Ο αγώνας

Οι πρωταθλητές μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και με τη γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, έβαλαν προβλήματα στην άμυνα των Πειραιωτών, αν και δεν δημιούργησαν επικίνδυνη κατάσταση, στην εστία του Τζολάκη. Ο Ολυμπιακός στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης, είχε την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα με τον Ελ Κααμπί, που αστόχησε σε τετ α τετ, καθώς νικήθηκε από τον Στάνκοβιτς. Δύο λεπτά αργότερα έγινε απειλητικός ο Σέρχιο Αραούχο, όμως το κοντρόλ που έκανε (δέχτηκε πάσα από τον Γκαρσία), δεν ήταν καλό κι έτσι ο Τζολάκης επενέβη και μπλοκάρει τη μπάλα. Το ματς δεν είχε πολλές φάσεις για περίπου είκοσι λεπτά, όμως στο 37′ ο Έλίασον πήρε όμορφη παράλληλα μπαλιά από τον Γκαρσία, βρέθηκε φάτσα με το 0-1, όμως αστόχησε εξ’ επαφής. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ποντένσε ξεκίνησε μία από τις γνωστές επελάσεις του, όμως ο Πορτογάλος δεν κατόρθωσε να πετύχει κάποιο τέρμα, αφού το δεξί σουτ, πέρασε λίγο έξω από την εστία της ΑΕΚ.

(INTIME)

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι κι έδειχνε πως ήθελε σε μεγάλο βαθμό τη νίκη, ώστε να αυξήσει τις ελπίδες του για έξοδο στην Ευρώοη την ερχόμενη σεζόν. Η είσοδος του Πόνσε υποτίθεται θα βοηθούσε την επιθετική γραμμή της Ένωσης, όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Ο Φορτούνης ανέβασε σε μεγάλο βαθμό την απόδοσή του και στο 60′ είχε δοκάρι, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα ο Όρτα με δυνατό σουτ νίκησε τον Στάνκοβιτς, γράφοντας το 1-0. Μάλιστα οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ συνέχισαν να πιέζουν και λίγο έλειψε να κάνουν και το 2-0, όμως σε μία αντεπίθεση, ο Φορτούνης βγήκε φάτσα με το τέρμα της ΑΕΚ, όμως υποδείχτηκε σε θέση offside. Στη συνέχεια της αναμέτρησης η ομάδα του Αλμέιδα ήταν περισσότερο φλύαρη στην επίθεση

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Αποστολόπουλος, Τσικίνιο, Έσε, Όρτα, Ποντένσε, Φορτούνης, Ελ Κααμπί.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Αραούχο, Γκαρσία.//ΔΜ

Πηγή: ertsports.gr