O πρωταθλητής Ευρώπης, ήταν φανερά ανώτερος από την Μπάγερν Μονάχου και χωρίς να δυσκολευτεί, πήρε τη δεύτερη νίκη στη φετινή Euroleague με σκορ 94-79.

Για τον Παναθηναϊκό πρώτος σκόρερ ήταν ο Ματίας Λεσόρ με 22 πόντους, ο Κέντρικ Ναν πρόσθεσε 17, ενώ double-double έκανε ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (12π., 11ριμπ.). H Μπάγερν δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει ουσιαστικά τους γηπεδούχους και οι μόνοι, που προσπάθησαν ήταν οι Μπούκερ και Έντουαρντς, που σημείωσαν 15 και 14 πόντους, αντίστοιχα.

Οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν εκρηκτικό ξεκίνημα με τους Όσμαν, Μήτογλου και Λεσόρ να κάνουν ένα 10-0 σερί και ν’ αναγκάζουν τον κόουτς Χέρμπερτ να καλέσει γρήγορα τάιμ-άουτ. Οι “Βαυαροί” συνήλθαν μερικώς, με κάποια καλάθια των Βόιτμαν και Βάιλερ-Μπαμπ, όμως το 10-5, γρήγορα μετατράπηκε σε 14-6, με τον Ναν να μην έχει αντίπαλο στην κυριολεξία, ενώ και ο Μήτογλου τα πήγε περίφημα σε άμυνα κι επίθεση. Το 25-16, αφήνει ικανοποιημένη την Μπάγερν, καθώς με ένα σερί 5-0, έριξε τη διαφορά, χάρη σε ατομικές προσπάθειες του Έντουαρντς.

 

O Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος και στη δεύτερη περίοδο, με τους Γιούρτσεβεν και Γκραντ να δίνουν άλλη διάσταση, με τον Τούρκο να είναι παραγωγικός επιθετικά και στα μετόπισθεν, ήταν σαφώς βελτιωμένος. Η Μπάγερν αδυνατούσε να μπει στο πνεύμα της αναμέτρησης, οι “πράσινοι” ήταν κυρίαρχοι, καθώς προηγούνταν με 37-21 και ο Χέμπερτ, έψαχνε λύσεις. Οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να βρουν ένα καλό τρίλεπτο, να ρίξουν τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους, όμως έκλεισαν το ημίχρονο στο -13 (47-34) και σίγουρα, θα προσπαθούσαν να κάνουν την ανατροπή στο δεύτερο 20λεπτο.

Η εικόνα του αγώνα παρέμεινε ίδια, με τον Παναθηναϊκός, χάρη στην ενέργεια των Παπαπέτρου και Ερνανγκόμεθ να βελτιώνεται αμυντικά κι αυτό να το κεφαλαιοποιεί και στην επίθεση. Το 57-38 ήταν αντιπροσωπευτικό του, τι παρακολουθούσαμε στο glass floor του ΟΑΚΑ, τουλάχιστον στα πρώτα 24 λεπτά της αναμέτρησης. Ο Κάρσεν Έντουαρντς κέρδισε κάποιες μονομαχίες, κόντρα στον Ναν, μείωσε τη διαφορά σε 59-45 και ο Άταμαν, προσπαθούσε να πείσει τους παίκτες του να μην χαλαρώσουν. Ο Μπράουν φαινόταν κάπως αγχωμένος στα επιθετικά του καθήκοντα, όμως όσο υπήρχε η σταθερά Ναν, ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνευε. Αυτό άλλαξε όταν η Μπάγερν έπαιξε άμυνα ζώνης, αφού οι “πράσινοι” ήταν στατικοί στην επίθεση (κρατούσε πολύ ώρα τη μπάλα ο Σλούκας), ενώ οι Βαυαροί με συνεχόμενα καλάθια των Ντα Σίλβα και Μαντάρ, έριξε τη διαφορά στους οχτώ πόντους (66-58).

 

Το 66-60, που γράφτηκε με καλάθι του Μπράνκοβιτς, δεν θορύβησε τον Παναθηναϊκό, που επανάφερε στο παρκέ τους Μπράουν και Γιούρτσεβεν, ενώ σπουδαία δουλειά στα ριμπάουντ, έκανε ο αθλητικός Ερνανγκόμεθ. Ο Ισπανός με τρίποντο, ανέβασε να τη διαφορά στους 11 πόντους (76-65), ο Μπράουν συμμάζεψε την ομάδα και το “τριφύλλι”, φαινόταν να καθαρίζει την υπόθεση νίκη. Οι πράσινοι σοβαρεύτηκαν, έκλεισαν τους διαδρόμους και χωρίς να πιεστούν, έκαναν το 2/2 στη φετινή Euroleague, επικρατώντας της Μπάγερν Μονάχου με 94-79.

Τα δεκάλεπτα: 26-15, 47-34, 66-58, 94-79

 

Παναθηναϊκός (Άταμαν): Καλαϊτζάκης, Μπράουν, Σλούκας, Όσμαν, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Γκριγκόνις, Ερναγκόμεθ, Μήτογλου, Γιουρτσέβεν.Unmute

 

Μπάγερν Μονάχου (Χέρμπερτ): Βάιλερ-Μπαμπ, Ντα Σίλβα, Έντουαρντς, Βόιτμαν, Νέιπιερ, Καρτσένκο, Λούσιτς, Ομπστ, Μπράνκοβιτς, Μπούκερ, Μάνταρ