Με πολλαπλά χτυπήματα το έγκλημα – Κάμερα κατέγραψε την 11χρονη να επιβιβάζεται στο Ι.Χ. του θείου της

Συγκλονισμένη είναι η ελληνική κοινωνία μετά την αποκάλυψη της άγριας δολοφονίας του 11χρονου κοριτσιού που αγνοούνταν από χθες το βράδυ από το χωριό Μυρτιά. Το άτυχο κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό νωρίς το απόγευμα σε ένα χωράφι με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό της και δράστης της φέρεται να είναι ο 37χρονος θείος της, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ομολόγησε ότι τη σκότωσε. Ο 37χρονος είχε συλληφθεί το 2017 για βιασμό ανήλικης, είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια φυλάκιση ενώ παρέμενε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Συγγενείς και φίλοι της οικογένειας έχουν συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό τμήμα με τις Αρχές να ενισχύουν τις δυνάμεις στην περιοχή για την αποφυγή επεισοδίων.

«Μέχρι πριν από λίγη ώρα δεν είχαν ενημερωθεί καν οι γονείς, οπότε είναι ψυχολόγος του «Χαμόγελου» μαζί με την Διοικητή του Τμήματος προκειμένου να τους ενημερώσουμε για να αντιμετωπίσουν αυτή την φριχτή είδηση η οποία υπάρχει» δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» που είχε εκδώσει Amber Alert. «Κινητοποιήθηκαν οι άνθρωποι της Ηλείας, οι άνθρωποι του «Χαμόγελου» γιατί έχουμε παρουσία στην Ηλεία, κινητοποιήσαμε και άλλες ομάδες, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος».

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ηλεία αλλά και σε ολόκληρη την χώρα η είδηση πως το 11χρονο κορίτσι το οποίο εξαφανίστηκε χθες το βράδυ από το σπίτι του στην Μυρτιά Ηλείας για το οποίο είχε εκδοθεί και Αμπερ Αλέρτ, βρέθηκε άγρια δολοφονημένο σε χωράφι στην περιοχή Καταράχι, ανάμεσα στα Λεχαινά και την Αρετή Ηλείας.

Η μητέρα του παιδιού προχώρησε στην δήλωση εξαφάνισης τα ξημερώματα και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε η έρευνα της Ασφάλειας Πύργου. Από βιντεοληπτικό υλικό που συνέλεξαν και ανέλυσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, είδαν την 11χρονη Βασιλική να επιβιβάζεται με την θέλησή της σε ένα αυτοκίνητο και να φεύγει. Όπως προέκυψε το αυτοκίνητο ανήκε στον 37χρονο Ρομά ξάδελφο και κουμπάρο της μητέρας της ανήλικης και ως οικείο πρόσωπο το άτυχο παιδί τον εμπιστεύτηκε.

«Από την πρώτη στιγμή που μάθαμε το περιστατικό, είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι και σαν κοινωνία. Αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα. Δεν υπάρχουν λόγια», Iωάννης Λέντζας, Δήμαρχος Ανδραβιδας – Κύλληνης.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το συγκεκριμένο άτομο είχε συλληφθεί το 2017 για τον βιασμό της 14χρονης ξαδέρφης του πατέρα της 11χρονης Βασιλικής, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε το 2020 σε 9 έτη φυλάκισης αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πατέρας έξι παιδιών ο δολοφόνος της 11χρονης

«Μάθαμε και για κάποιον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος ομολόγησε, ναι μένει στο χωριό. Έχει έξι παιδιά. Συγκλονισμένοι είμαστε, αυτά τα πράγματα παιδιά είναι τρομερά που συμβαίνουν» σημείωσε ο Βασίλης Θρακιάς, πρόεδρος της κοινότητας Αρετής προσθέτοντας ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης «είχε παραβατική συμπεριφορά».

«Εγώ το έμαθα τώρα τελευταία ότι είχε κατηγορηθεί, από τότε που ήταν εδώ στην Αρετή δεν είχε ακουστεί κάτι τέτοιο» δήλωσε στην κάμερα του EΡΤΝews κάτοικος της περιοχής. Ερωτηθείς αν ο 37χρονος ήξερε την περιοχή απάντησε θετικά λέγοντας ότι δούλευε στα χωράφια.

Με πολλαπλά χτυπήματα το έγκλημα

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της 11χρονης, Καταράχι Ηλείας, κλήθηκε ιατροδικαστής για να διαπιστώσει αν υπάρχουν ενδείξεις βιασμού ή απόπειρας αφού τα συνοδά στοιχεία δείχνουν ότι αυτό ήταν το κίνητρο. Ο ίδιος παραδέχεται ότι το κίνητρό του ήταν σεξουαλικό αλλά δεν παραδέχεται ακόμη αν το έπραξε. Ο χρόνος θανάτου του παιδιού υπολογίζεται αργά το βράδυ έως και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ ο ιατροδικαστής θέλει να κάνει πρώτα την νεκροψία για να διαπιστώσει αν υπήρξε και σεξουαλική κακοποίηση.

Ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα ενώ έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι της οικογένειας που διαμαρτύρονται. Στην περιοχή έχουν αποσταλεί και ενισχύσεις από την Αθήνα για να διατηρηθεί η τάξη υπό τον φόβο εντάσεων.

Όπως μετέδωσε ο Χρήστος Πλευριάς από το έγκλημα έγινε με πολλαπλά χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα με κατσαβίδι. Ο δράστης υπέδειξε στους αστυνομικούς που το πέταξε με τις Αρχές να μη το έχουν βρει ακόμα. Ο 37χρονος δεν έχει απαντήσει στους αστυνομικούς για το εάν βίασε το άτυχο κοριτσάκι με την οριστική απάντηση να αναμένεται να τη δώσει ο ιατροδικαστής. Η αστυνομία εξετάζει αν πράγματι το έγκλημα τόσο μακριά από το σπίτι της μικρής ή αν το πτώμα της 11χρονης μεταφέρθηκε εκεί εκ των υστέρων. Ο καθ’ ομολογίαν θα οδηγηθεί το πρωί της Τρίτης στον ανακριτή.