Με σκορ και θέαμα η Ρουμανία σκόρπισε την Ουκρανία…

Η ομάδα των Βαλκανίων επικράτησε με 3-0 αυτής του Σεργκέι Ρεμπρόφ στην πρεμιέρα του πέμπτου ομίλου, έχοντας πολλές ανάσες εντός αγωνιστικού χώρου με τους Ουκρανούς να είναι σε αρκετά διαστήματα της αναμέτρησης εκτός ρυθμού.

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση στον Μόναχο ξεκίνησε αρκετά νωθρά, με τις δυο ομάδες να κάνουν αναγνωριστικές κινήσεις. Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να τροφοδοτήσουν τον Ντόβμπικ, με τους Ρουμάνους να τον αντιμετωπίζουν με απόσταση με σκοπό να μην ελιχθεί. Το πρώτο 20λεπτο κύλησε ομαλά χωρίς να υπάρχουν φάσεις, με τους Ρουμάνους να έχουν όμως τον έλεγχο της αναμέτρησης. Σε μια πίεση που άσκησε η ομάδα του Ιορντανέσκου, ο Λούνιν έκανε λάθος πάσα την οποία αποδέχτηκε ο Μαν και χωρίς να χάσει χρόνο πάσαρε στον Στάντσιου, ο οποίος σκόραρε το καλύτερο μέχρις στιγμής γκολ της διοργάνωσης στο 29ο λεπτό. Στο 39ο λεπτό πάλι ο σκόρερ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς ένα κόρνερ που εκτέλεσε βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Λούνιν, αλλά δεν κατέληξε στα δίχτυα. Ο ρυθμός του παιχνιδιού δεν ανέβηκε ποτέ, με τους Ουκρανούς να μην έχουν καμία στιγμή στον αγωνιστικό χώρο και τον Μούντρικ να μην ακολουθεί το παράδειγμα του Ντόβμπικ ο οποίος προσπάθησε να γίνει πιο δραστήριος μετά το 1-0. Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τους Ρουμάνους να έχουν τα ηνία της αναμέτρησης.

(AP Photo)

Στο δεύτερο μέρος οι Ρουμάνοι μπήκαν ξανά με ένταση, καθώς θέλησαν να τελειώσουν την αναμέτρηση. Στο 53ο λεπτό ο Μάριν με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0 για τους τυπικά γηπεδούχους, με τον Λούνιν να πέφτει αργά πάνω στην μπάλα, με την συνέχεια να είναι καταιγιστική για την ομάδα του Ιορντανέσκου. Τέσσερα λεπτά μετά το δεύτερο γκολ, σε μια φάση διαρκείας ο Ντραγκούς κινήθηκε μέσα στην μικρή περιοχή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των Ουκρανών που δεν είχαν καμία απάντηση στο ξέσπασμα των τυπικά γηπεδούχων. Η ομάδα του Ρεμπρόφ προσπάθησε να γίνει πιο απειλητική μετά τα τρία γκολ της Ρουμανίας, αλλά κανένας από τους παίκτες με το ατομικό ταλέντο δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα των Ρουμάνων, με το αμυντικό δίδυμο Ντραγκούσιν-Μπούρτσα να στέκεται ανυπέρβλητο εμπόδιο. Το σκορ δεν άλλαξε στην συνέχεια με την Ρουμανία να πανιγυρίζει μια τεράστια νίκη για την συνέχεια της διοργάνωσης, με τους Ουκρανούς να κυνηγάνε πλέον την υπέρβαση στην συνέχεια του ομίλου μετά το εις βάρος τους 3-0.

ΓΚΟΛ: 29′ Στάντσιου, 53′ Μάριν, 57′ Ντραγκούς
Κίτρινες: 79′ Ρ. Μαρίν – 67′ Κονόπλια
Κόκκινη: –
Δοκάρι: 39′ Στάντσιου – 90+1′ Γιάρεμτσουκ
Stats: Ο Μαν γίνεται ο πρώτος Ρουμάνος ποδοσφαιριστής που δίνει δυο ή περισσότερες ασίστ σε έναν αγώνα κορυφαίας διοργάνωσης μετά τον Γκιοργκίε Χάτζι στο Μουντιάλ του 1994 κόντρα στην Κολομβία.

Ρουμανία (Έντουαρντ Ιορντανέσκου): Νίτα, Ράτιου, Ντραγκούσιν, Μ. Μαρίν (75′ Ρας), Μπάνκου, Μπούρτσα, Μαν (62′ Χάτζι), Ρ. Μαρίν, Στάντσιου, Κομάν (62′ Μιχάιλα), Ντραγκούς (75′ Πούσκας)

Ουκρανία (Σεργκέι Ρεμπρόφ): Λούνιν, Κονόπλια, Ζαμπαρνίγι, Μιχαϊλιτσένκο, Ζιτσένσκο, Στεπανένκο (62′ Μπράζκο), Σαπαρένκο (63′ Γιάρεμτσουκ), Σουντάκοφ (83′ Μαλινόφσκι), Τσιχάνκοφ (62′ Γιαρμολένκο), Μούντρικ, Ντόβμπικ.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία του Ε’ Ομίλου:

Δευτέρα 17 Ιουνίου

Ρουμανία – Ουκρανία 3-0

19:00 Βέλγιο – Σλοβακία (ΕΡΤ1)

Πέμπτη 21 Ιουνίου

19:00 Σλοβακία – Ουκρανία (ΕΡΤ1)

Παρασκευή 22 Ιουνίου

22:00 Βέλγιο – Ρουμανία (ΕΡΤ1)

Τετάρτη 26 Ιουνίου

Σλοβακία – Ρουμανία (ΕΡΤ3)

Ουκρανία – Βέλγιο (ΕΡΤ1)

1. Ρουμανία 3β. (3-0)

2. Βέλγιο 0β. (0-0)

3. Σλοβακία 0β. (0-0)

4. Ουκρανία 0β. (0-3)

*Στην περίπτωση ισοβαθμίας, το 1ο κριτήριο που καθορίζει την τελική κατάταξη είναι οι αγώνες μεταξύ των ομάδων. Το 2ο κριτήριο είναι τα συνολικά τέρματα.

Πηγή: ertsports.gr