Φωτιά στην Πάτρα: Με εντολή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη εκκενώθηκε το Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο λόγω της φωτιάς. Τα 15 από τα 23 παιδιά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας” και τα υπόλοιπα έλαβαν εξιτήριο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Pelop.gr, στο σημείο έσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής, ενώ έχουν κληθεί και εναέρια μέσα. Στην περιοχή ακούγονται εκρήξεις, ενώ οι καπνοί έχουν πνίξει την πόλη. Η φωτιά ξέσπασε στις κεραίες που βρίσκονται σε οικοπεδικούς χώρους. Σύμφωνα με το dete.gr,  υπάρχει και εγκλωβισμένο άτομο.

Η φωτιά είναι σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και έχει εξαπλωθεί γρήγορα. Οι καπνοί έχουν φτάσει και στο κέντρο της Πάτρας και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Νωρίτερα εστάλη μήνυμα και από το 112. Εντολή εκκένωσης δόθηκε και για το Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο, σύμφωνα με το tempo24.news.

Με βάση την τελευταία ενημέρωση δεν κινδυνεύει το Καραμανδάνειο, έχει περιοριστεί η φωτιά αλλά υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες στην περιοχή με αποτέλεσμα να σημειώνονται πολλές αναζωπυρώσεις;.

Την ίδια ώρα νέα μηνύματα, μέσω του 112, εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Γηροκομειό, Αρόη και Παγώνα στην Πάτρα, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή. Ειδικότερα, οι κάτοικοι της περιοχής Γηροκομειό καλούνται να μετακινηθούν προς την Εγλυκάδα, στο στρατόπεδο του ΚΕΤΧ, ενώ οι κάτοικοι της Αρόης και της Παγώνας καλούνται να μετακινηθούν προς την Πάτρα.