Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Μενίδι, στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης 9 Ιουλίου. Η πυρκαγιά σύμφωνα με πληροφορίες έχει εισχωρήσει σε αύλειους χώρους εργοστασίων, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό η φωτιά έχει μπει σε τουλάχιστον δύο εργοστάσια, ένα ξυλείας και ένα με πλαστικά, ενώ καίγονται και αποθήκες.

«Η φωτιά έχει μπει σε εργοστάσια, έχει πολύ άερα. Καίγονται τουλάχιστον δύο εγκαταστάσεις. Ένα εργοστάσιο ξυλείας, χαρτικών και ένα με πλαστικά. Η φωτιά ξεκίνησε μέσα από το ρέμα. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είναι μεγάλες και βοηθούν και οι όμοροι δήμοι», δήλωσε στο protothema.gr o κ. Βρεττός.

Τα δύο μηνύματα του 112:

Λόγω του πύρινου μετώπου η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στη λεωφόρο Καραμανλή, ενώ επιχειρούν ενισχυμένες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Στο σημείο βρίσκονται 82 πυροσβέστες, με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.