Μεξικό: Το κυβερνών κόμμα επιτυγχάνει συντριπτική πλειοψηφία στο Κογκρέσο απαραίτητη για τις μεταρρυθμίσεις του Α. Ομπραδόρ

Στο λεγόμενο “σχέδιο Γ” θα προχωρήσει η κυβερνώσα παράταξη της Μορένα για την έγκριση των αμφιλεγόμενων συνταγματικών μεταρρυθμίσεων του προέδρου Andrés Manuel López Obrador, μετά την συγκέντρωση της συντριπτικής πλειοψηφίας στο Κογκρέσο. Την ανακοίνωση αυτή έκανε την Κυριακή ο Mario Delgado, πρόεδρος της κυβερνώσας Αναγέννησης, Εθνικό Κίνημα.

Ο κυβερνών συνασπισμός πανηγύρισε στα κοινωνικά δίκτυα την συγκέντρωση της ειδικής πλειοψηφίας πλειοψηφία στην Βουλή των Αντιπροσώπων, που ισοδυναμεί με τα δύο τρίτα, και τη μεγάλη πλειοψηφία στη Γερουσία. έτσι θα θα μπορεί να εγκρίνει αλλαγές στο σύνταγμα και οποιονδήποτε νόμο, κανόνα ή κανονισμό χωρίς να χρειάζεται να διαπραγματευτεί με την αντιπολίτευση.

Ο Delgado διαβεβαίωσε ότι το «Σχέδιο Γ» «είναι καθ’ οδόν» και διαβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιηθεί για να εμβαθύνει την κληρονομιά του Προέδρου López Obrador, που ονομάζεται τέταρτη μεταμόρφωση.

«Σας ευχαριστώ όλους, το Plan C είναι πραγματικότητα! Με ειδική πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και πλειοψηφία στη Γερουσία, θα εμβαθύνουμε τη μεταμόρφωση για να συνεχίσουμε να χτίζουμε μια χώρα με κοινή ευημερία και ευημερία», δημοσίευσε ο Μεξικανός πολιτικός.