Μήνυμα… Ράμα με την παραμονή Μπελέρη στη φυλακή – Αναμένονται αντιδράσεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο διπλωματικός συντάκτης του ΕΡΤNews, Νίκος Μελέτης, σχολίασε την καταδικαστική για τον Φρέντι Μπελέρη απόφαση επί της έφεσης που εξέδωσε το δικαστήριο των Τιράνων. Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και ευρωβουλευτής της ΝΔ θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο και υπάρχουν ήδη αντιδράσεις ύστερα από αυτή την απόφαση.

Η απόφαση για τον Μπελέρη ήταν αναμενόμενη, σύμφωνα με τον διπλωματικό συντάκτη. «Όσοι πίστευαν ότι ο κ. Ράμα θα έβρισκε τη σημερινή ευκαιρία του σημερινού Εφετείου για να κάνει ένα βήμα πίσω, προφανώς δεν γνωρίζουν καλά τον Αλβανό πρωθυπουργό ούτε και πώς λειτουργούν τα πράγματα στην Αλβανία», ανέφερε ο ίδιος.

Ο κ. Ράμα ήθελε να υπάρχει μια καταδίκη ώστε να μην μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος για τη Χιμάρα ο Μπελέρης και συγχρόνως να μη μειωθεί η ποινή, ώστε να μη φανεί στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ότι υποχωρεί στις πιέσεις της Αθήνας.

Όπως είπε και ο κ. Μπελέρης, πλέον είναι αντιμέτωπος και με το Ευρωκοινοβούλιο και με την Ευρώπη, διότι η Αλβανία είναι υποψήφια χώρα, είχε ανοιχτά ενταξιακά κεφάλαια το 23 και το 24 που αφορούν το κράτος δικαίου, τη δικαιοσύνη και τα δικαιώματα.

Θα υπάρξουν αντιδράσεις και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικά μάλιστα όταν θα είναι η πρώτη φορά που ένας ευρωβουλευτής για πολιτικούς λόγους είναι φυλακισμένος σε μια χώρα συνδεδεμένη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.