Μηνύματα Κασσελάκη εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ: Κομβική η συνεδρίαση της Κ.Ε. – Θα «ανοίξει» τα χαρτιά του για τις επόμενες κινήσεις

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη είναι προφανές ότι… τάραξε τα νερά και προκάλεσε και πολλές συζητήσεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αν η αναφορά του στο πώς μπορούν να προχωρήσουν συγκλίσεις στον προοδευτικό χώρο και την Κεντροαριστερά, ερμηνεύθηκε από πολλούς ως διατήρηση – αν όχι αύξηση – ασφαλούς απόστασης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, ακόμα περισσότεροι βλέπουν ότι αν και σχετικά κομψά διατυπωμένες οι αναφορές του κ. Κασσελακη περί ριζικών αλλαγών, διευρύνουν την αποσταση από την προηγούμενη περιοδο της Κουμουνδούρου και την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι η Κεντρική Επιτροπή του Ιουλίου αποκτά πλεον κομβικό χαρακτήρα, καθώς ο πρόεδρος αναμένεται να «ανοίξει» τα χαρτιά του για τις προθέσεις του σε σχέση με τις επόμενες κινήσεις.

Ο κ. Κασσελάκης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε έξι πυλώνες, με τον ίδιο να τονίζει την ανάγκη οικονομικής εξυγίανσης. Καμπανάκι χτυπά πάντως, στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου, με την αναφορά του για χάος το οποίο παρέλαβε.

«Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: “πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα”. Λοιπόν – Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης. Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ δάνειο από τράπεζα. Τα “δανεικά και αγύριστα” ανήκουν σε άλλους χώρους(…) Δυστυχώς τώρα θα αρχίσει μια επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού», ανέφερε ο ίδιος στην ανάρτησή του.

Επιστολή έστειλαν βουλευτές του κόμματος για σύγκληση της ΚΟ

Την ίδια ώρα, αίτημα για σύγκληση της ΚΟ του κόμμα κατέθεσαν γραπτά με επιστολή τους στον Σωκράτη Φάμελλο οι βουλευτές, Συμεών Κεδίκογλου, Γιώργος Καραμέρος και Χάρης Μαμουλάκης.

Στην επιστολή επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, «επανερχόμαστε με το εύλογο αίτημα για εκ νέου σύγκληση της ΚΟ, με το ίδιο θέμα, ώστε να μπορέσουν και οι βουλευτές, σε κατάλληλη χρονική απόσταση από τις Ευρωεκλογές, να εκφράσουν με ενάργεια και ψύχραιμη ματιά τις απόψεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα».

Αναλυτικά αναφέρουν:

Προς: Πρόεδρο Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κοινοποίηση: Γραμματέα Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αξιότιμε Πρόεδρε, αγαπητέ Σωκράτη,

Όπως είναι γνωστό, η συγκληθείσα Κοινοβουλευτική Ομάδα (Κ.Ο.) για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος διακόπηκε μετά την παρέμβαση του Προέδρου Στ. Κασσελάκη, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του.

Επανερχόμαστε, λοιπόν, με το εύλογο αίτημα για εκ νέου σύγκληση της Κ.Ο., με το ίδιο θέμα, ώστε να μπορέσουν και οι βουλευτές, σε κατάλληλη χρονική απόσταση από τις Ευρωεκλογές, να εκφράσουν με ενάργεια και ψύχραιμη ματιά τις απόψεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Θεωρούμε ότι αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη προετοιμασία για τις μελλοντικές προκλήσεις και το θετικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Είναι, άλλωστε, διαδικασία θεσμική και επιβεβλημένη, αυτονόητη για δημοκρατικά κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με τιμή, οι υπογράφοντες βουλευτές Καραμέρος Γιώργος, Κεδίκογλου Συμεών Μαμουλάκης Χάρης

Κασσελάκης για ΝΔ: «Το κόμμα της μαύρης σακούλας μας προκαλεί»

Την αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσαν οι αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου μετά από ερώτηση περί «μαύρου χρήματος» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για τις αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και εάν αφορούν την προηγούμενη περίοδο του κόμματος ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Κάθε σοβαρή καταγγελία για να έχει αξιοπιστία πρέπει να διατυπώνεται και να αναφέρεται στις αρμόδιες αρχές. Αν έχει ο κ. Κασσελακης τιποτα περισσότερο πρέπει να τα πάει εκεί που ορίζει ο νόμος που δεν είναι πουθενά αλλου περαν της δικαιοσύνης», είπε ο Π. Μαρινάκης.

Η απάντηση Κασσελάκη:

«Το κόμμα της μαύρης σακούλας, το κόμμα που έκανε την ακριβότερη προεκλογική καμπάνια στην Ευρώπη χρωστώντας μισό δισ. ευρώ, μας προκαλεί.

Το κόμμα που κρύβει τη ρύθμιση χρέους του από τους πολίτες, μας προκαλεί.

Το κόμμα που αρνείται να δημοσιοποιούνται οι ρυθμίσεις χρεών των πολιτικών, μας προκαλεί.

Σε ό,τι με αφορά, το σύστημα του μαύρου χρήματος στα ελληνικά κόμματα θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω μαζί του».

Πηγή: ertnews.gr