Μις Υφήλιος: Ποια είναι η 23χρονη εστεμμένη από τη Νικαράγουα

Μία 23χρονη από τη Νικαράγουα κατέπληξε τον κόσμο χάρη στην ομορφιά της και αναδείχθηκε Μις Υφήλιος 2023.

Η καλλονή Sheynnis Palacios στέφθηκε ως η ομορφότερη γυναίκα του κόσμου στο διαγωνισμό που έλαβε χώρα στο Σαν Σαλβαδόρ. Τον τιμητικό τίτλο της πρώτης επιλαχούσας έλαβε η Anntonia Porsild από την Ταϊλάνδη, ενώ η δεύτερη επιλαχούσα κατάγεται από την Αυστραλία και το όνομά της είναι Moraya Wilson.

Μις Υφήλιος 2023: Ποια είναι η 23χρονη εστεμμένη από τη Νικαράγουα

Η Μις Κολομβία, Camila Avella, και η Miss Πουέρτο Ρίκο, Karla Guilfú, ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, ενώ ένα άλλο μέλος του top 10, η Ισπανίδα Athenea Pérez, στέφθηκε Miss Congeniality του διαγωνισμού. Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα το Σάββατο, ξεκίνησε με την ανακοίνωση των 20 φιναλίστ.

Μετά το διαγωνισμό μαγιό, στη σκηνή παρέμειναν δέκα διαγωνιζόμενες, ενώ μετά τη δοκιμασία βραδινού φορέματος απέμειναν 5 διαγωνιζόμενες, οι οποίες εκλήθησαν να απαντήσουν σε ποικίλης θεματολογίας ερωτήσεις. Ανάμεσα στις παρουσιάστριες της βραδιάς βρισκόταν και η Ελληνοαμερικανίδα Μαρία Μενούνος, η οποία ρώτησε την Palacios: «Αν μπορούσες να ζήσεις ένα χρόνο ως μία άλλη γυναίκα, ποια θα επέλεγες και γιατί;».

Η Palacios απάντησε πως θα επέλεγε να… μεταμορφωθεί στη Mary Wollstonecraft, μία Βρετανίδα φιλόσοφο και φεμινίστρια του 18ου αιώνα, που «έδωσε μια ευκαιρία σε πολλές γυναίκες. Δεν υπάρχουν περιορισμοί για τις γυναίκες σήμερα», τόνισε το μοντέλο.

Η Palacios, που εργάζεται επίσης ως παρουσιάστρια της τηλεόρασης, έλαβε το βραβείο της από την περσινή νικήτρια, την R’Bonney Gabriel από τις ΗΠΑ. Η καλλονή έχει και μία ενδιαφέρουσα προσωπική ιστορία.

Ακτιβίστρια για την ψυχική υγεία, παρακολούθησε το πρόγραμμα επικοινωνίας στο πανεπιστήμιό της δουλεύοντας παράλληλα στην επιχείρηση της μητέρας της.

Οταν η οικογενειακή επιχείρηση καταστράφηκε οικονομικά, η μητέρα της μετανάστευσε βόρεια προς αναζήτηση μίας καλύτερης δουλειάς και η Palacios γίνεται το οικονομικό και συναισθηματικό στήριγμα για τη γιαγιά και τον μικρό αδελφό της. Στόχος της ζωής της είναι να εργαστεί στην υπηρεσία της ανθρωπότητας, διευθύνοντας ένα ειδησεογραφικό τμήμα και παράγοντας περιεχόμενο και διαφημίσεις για διεθνείς μάρκες.

Με πλακάτ για τα Γλυπτά η Ελληνίδα

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από την 20χρονη Μαριέλια Ζαλούμη, η οποία, αν και δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη 20άδα, πέτυχε εντούτοις να προκαλέσει αίσθηση με την εμφάνισή της. Ντυμένη αρχαία Ελληνίδα, η Ζαλούμη σήκωσε ένα πλακάτ με το οποίο ζητούσε τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα μέσα από το σύνθημα «Να πάρουμε πίσω την Ιστορία μας».

Μιλώντας στο «Γεια σου» του ΣΚΑΪ και τη Μαρία Μπακοδήμου, η εντυπωσιακή κοπέλα διευκρίνισε ότι έχει στόχο να ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ ήταν εξαιρετικά χαρούμενη από την εμπειρία της στη διοργάνωση.