Μηταράκης σε Αρβανίτη: Δεν επιβεβαίωσα για δήθεν νεκρή Μαρία στον Έβρο, πρώτος αποκάλυψα τη σκευωρία

Απάντηση στις δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, αναφορικά με τη «νεκρή Μαρία» στον Έβρο, μία υπόθεση που ανέδειξε το γερμανικό Spiegel αλλά τελικά απέσυρε τα δημοσιεύματα μετά την σχετική έρευνα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης με ανάρτησή του στο Twitter απάντησε στον κ. Αρβανίτη ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο πρώτος ως υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τον Αύγουστο το 2021 ήταν αυτός που αποκάλυψε την ύπαρξη νεκρού παιδιού στην υπόθεση των 38, τονίζοντας πως μετέφερε αυτό που προέκυπτε από τις καταθέσεις των μεταναστών.

«Δεν επιβεβαίωσα πότε την δήθεν απώλεια, ανέφερα ότι υπήρχε μια σχετική κατάθεση. Μετέπειτα σε συνέχεια δικών μου επιστολών, ξένα ΜΜΕ με πρώτο το @derspiegel ζήτησαν συγνώμη, απέσυραν την είδηση και κατέβασαν τα δημοσιεύματα» ανέφερε σχετικά ο κ. Μηταρακης.

Στην ίδια ανάρτηση ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως η συγκεκριμένη υπόθεση είναι «δημιούργημα ΜΚΟ και ΜΜΕ, με στήριξη της Αριστεράς, μέρες πριν περάσουν στην Ελλάδα», ενώ συμπληρώνει πως «πρώτος αποκάλυψα την σκευωρία στη Βουλή στις 30/8 και ακολούθως κατήγγειλα το περιστατικό στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Ο κ. Μηταράκης δημοσιεύει και σχετικό βίντεο από την ομιλία του στη Βουλή:

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νότη Μηταράκη:

«Απαράδεκτος και αμετανόητος χθες ο @kostarvanitis στο @AtticaTV_gr για τη δήθεν “νεκρή Μαρία” του Έβρου. Δημιούργημα ΜΚΟ και ΜΜΕ, με στηριξη της αριστεράς, μέρες πριν περάσουν στην Ελλάδα. Στις 16/8/2022, μετά που βρέθηκαν οι 38, είπα ότι ισχυρίζονται στις καταθέσεις τους (“προκύπτει από τις καταθεσεις”), το εξέτασαμε και πρώτος αποκαλυψα την σκευωρία στη Βουλή στις 30/8 και ακολούθως κατήγγειλα το περιστατικό στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μια αισχρή σκευωρία εις βάρος της πατρίδας μας. Δεν επιβεβαίωσα πότε την δήθεν απώλεια, ανέφερα ότι υπήρχε μια σχετική κατάθεση. Μετέπειτα σε συνέχεια δικών μου επιστολών, ξένα ΜΜΕ με πρώτο το @derspiegel ζήτησαν συγνώμη, απέσυραν την είδηση και κατέβασαν τα δημοσιεύματα».