Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Να σοβαρευτούν και να σεβαστούν τη συμφωνία -Η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη, τα Σκόπια είναι

Με σκληρή γλώσσα απάντησε στις απανωτές προκλήσεις της Βόρειας Μακεδονίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο Open το πρωί της Τετάρτης (22.05.24), καλώντας τη χώρα να σταματήσει τα «μικροκομματικά παιχνιδάκια» και να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Αλλιώς, θα μας βρουν απέναντι», ξεκαθάρισε.

Ξεκινώντας τη συνέντευξη από τον μεγάλο βραχνά των Ελλήνων, την ακρίβεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «είναι το πρώτο πρόβλημα που απασχολεί το νοικοκυριό», συμπληρώνοντας ότι «η Ελλάδα έχει χαμηλότερο πληθωρισμό 5ετίας στην ΕΕ και το επίπεδο τιμών μετά τα χρόνια της κρίσης είναι υψηλό».

Παράλληλα άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για «απολιτίκ lifestyle λαϊκισμό που έρχεται και τέμνεται με τις χειρότερες μέρες του ΣΥΡΙΖΑ που έταζε τα πάντα στους πάντες και έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας» ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά του Δημήτρη Νατσιού και του Κυριάκου Βελόπουλου τους οποίους χαρακτήρισε «πατριδοκάπηλους».

Στο πλαίσιο αυτό είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη «λίγο περισσότερη σεμνότητα και λιγότερη αυταρέσκεια δεν βλάπτει» κατηγορώντας τον ότι «μετατρέπει τα τρολ του διαδικτύου σε επίσημη πολιτική θέση».

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν άλλαξε πολιτικη απέναντι στην Τουρκία τα τελευταία πέντε χρόνια. Η Τουρκία άλλαξε και από το Μητσοτάκης γιοκ πήγε σε μια κανονικότητα».

Ερωτηθείς, δε, για την ακρίβεια με αφορμή την επιστολή του στην πρόεδρο της Κομισιόν και την απάντηση που έλαβε, ο κ. Μητσοτάκης είπε «νομίζω ότι τα χειρότερα του πληθωρισμού τα έχουμε περάσει και θα έχουμε στοχευμένη μείωση τιμών».