Μητσοτάκης: Παράταση στο πρόγραμμα για φθηνό αγροτικό ρεύμα – Επιδοτήσεις μόνο σε όσους τις δικαιούνται

Την παράταση του προγράμματος για φθηνό αγροτικό ρεύμα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου βρέθηκε με τον νέο υπουργό, Κώστα Τσιάρα.

Στις δηλώσεις που έκαναν ο πρωθυπουργός και ο Κώστας Τσιάρας μετά το τέλος της συνάντησης, στάθηκαν στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν για τον πρωτογενή τομέα και την ταχύτητα με την οποία πρέπει να κινηθούν για την εύρεση λύσεων.

Στην ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε «καλή δύναμη στη νέα πολιτική ηγεσία. Να επισημάνω ότι όλα αυτά τα πέντε χρόνια έχει γίνει μια σημαντική δουλειά η οποία πρέπει να συνεχιστεί, αλλά και να επιταχυνθεί. Έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου, αντιμετωπίζοντας τα ζητήματα που αφορούν το κόστος παραγωγής και ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Αναφέρομαι στο νέο μηχανισμό επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Αναφέρομαι επίσης στο φθηνότερο ρεύμα που δεν έχει γίνει γνωστό και γι’ αυτό θα δώσουμε παράταση στο σχετικό πρόγραμμα».

«Η ηγεσία μού υπέδειξε κάτι που δεν γνώριζα, ότι τα προβλήματα με πολυεθνικές αντιμετωπίζουμε και στα φυτοφάρμακα… Δεν θα γίνουν ανεκτές αυτές οι πρακτικές. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και από εμένα προσωπικά. Η πράσινη μετάβαση θα γίνει με ταχύτητα αλλά χωρίς να επηρεάζει αγρότες» συνέχισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Μεγάλη πρόκληση για τον πρωτογενή τομέα είναι η επένδυση στην ποιότητα και στη διεθνή προστασία. Έχουμε υποχρέωση να κρατήσουμε τους νέους αγρότες, τους νέους κτηνοτρόφους, τους νέους αλιείς. Υπάρχει ανάγκη εκσυγχρονισμού δυο οργανισμών, του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ».

«Είναι κανόνας αδιαπραγμάτευτος για την κυβέρνηση: Εισπράτουν επιδοτήσεις αυτοί που τις δικαιούνται. Είμαι αισιόδοξος ότι το μέλλον του πρωτογενούς τομέα είναι ευοίωνο» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Τσιάρας ανέφερε πως «είναι προφανές ότι η παρουσία του πρωθυπουργού εδώ καταδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον του για τον πρωτογενή τομέα. Στις γνωστές προβληματικές καταστάσεις που καταγράφονται από το παρελθόν, έρχονται να προστεθούν νέες προκλήσεις. Πρέπει να κινηθούμε με ταχύτητα».