Το ζήτημα του μεταναστευτικού, το οποίο υπήρξε βασικό στην ατζέντα της συζήτησης μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έθιξε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNNi και την Κριστιάν Αμανπούρ.
– Εν μέσω των πολεμικών κρίσεων που επικρατούν σε δύο μέτωπα, πείτε μας για τη συνάντηση που είχατε νωρίτερα με τον πρόεδρο Ερντογάν. Εχετε κι εσείς με την Τουρκία τις δικές σας διαφορές.

Μπορεί να υπάρχουν οι διαφωνίες μεταξύ μας, αλλά έχει γίνει και τρομερή πρόοδος. Αν σκεφτεί κανείς ότι κάναμε την 6η μας συνάντηση μέσα σε ένα χρόνο, αυτό από μόνο του δείχνει τη διάθεση για διάλογο. Είμαι σημαντικό ότι οι συζητήσεις γίνονται πάνω στην επίλυση των προβλημάτων με βάση το διεθνές δίκαιο.

Τι είπατε για το μεταναστευτικό που απασχολεί και τους δύο;

«Έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο και εκεί. Όμως, το σημαντικό είναι να σταματήσουν οι βάρκες των διακινητών να πλέουν στη θάλασσα και σίγουρα να σταματούν πριν μπουν στα χωρικά μας ύδατα. Το μεταναστευτικό είναι ένα τρομερό ζήτημα για να το αφήσουμε στα χέρια των δουλεμπόρων».