Ταχύρρυθμα μαθήματα σε ελληνικές βωμολοχίες παραδίδουν αυτές τις ημέρες οι Έλληνες οπαδοί του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν στο Βερολίνο για το Final 4 της Euroleague.

Όπως γράφει η ισπανική εφημερίδα ABC, σε άρθρο της με τίτλο «Η ελληνική κόλαση που περιμένει τη Ρεάλ στο Βερολίνο» η γνωστή ελληνική λέξη «μ@λ..α», ακούγεται παντού στην πόλη. «Η μαζική μετακίνηση οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού βάζει δύσκολα στην προσπάθεια της Ρεάλ Μαδρίτης για να κατακτήσει ξανά τη Euroleague. ‘Μαλ@@α’, τη λέξη που χρησιμοποιείται σαν φιλική προσβολή στα ελληνικά, είναι αυτή που ακούς περισσότερο από κάθε άλλη στους δρόμους του Βερολίνου», γράφει ο απεσταλμένος τος ισπανικού ΜΜΕ, Πάμπλο Λοδέιρο Φερνάντεζ.

Οι δύο «αιώνιοι», Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, μετρούν πλέον αντίστροφα για τη συμμετοχή τους στο φάιναλ φορ της Euroleague στο Βερολίνο. Απόψε (24/5), oι «πράσινοι» του Εργκίν Αταμάν ρίχνονται πρώτοι στη «μάχη» των ημιτελικών με αντίπαλο τη Φενερμπαχτσέ του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στις 19:00, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» του Γιώργου Μπαρτζώκα, παίρνουν θέση στο τζάμπολ στις 22:00 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην Uber Arena (15.000 θέσεων).