Ν. Κορέα: Προειδοποιητικά πυρά  σε Βορειοκορεάτες στρατιώτες που πέρασαν για λίγο τα σύνορα

Προειδοποιητικά πυρά έριξαν στρατιώτες της Νοτίου Κορέας όταν βορειοκορεάτες στρατιώτες πέρασαν για λίγο τα σύνορα αυτή την εβδομάδα.

Το επεισόδιο, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο στη Σεούλ, σημειώθηκε την Κυριακή (9/6), όταν μια ομάδα βορειοκορεατών στρατιωτών «διέσχισε τη γραμμή οριοθέτησης στην αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τις δύο χώρες».

«Κάποιοι Βορειοκορεάτες στρατιώτες που εργάζονταν εντός της DMZ στο κεντρικό μέτωπο διέσχισαν για λίγο τη στρατιωτική γραμμή οριοθέτησης», ανέφεραν την Τρίτη (11/6) οι νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις σε ανακοίνωσή τους, εννοώντας τη γραμμή ελέγχου των βαριά οχυρωμένων συνόρων μεταξύ των δύο κρατών

Το περιστατικό έγινε την ώρα που η ένταση είναι στο κόκκινο λόγω των μπαλονιών της Πιονγκγιάνγκ που μεταφέρουν απορρίμματα και των προπαγανδιστικών εκστρατειών της Σεούλ με μεγάφωνα.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας έστειλε μηνύματα και στη συνέχεια έριξε προειδοποιητικές βολές, αναγκάζοντας τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες της να επιστρέψουν στην πλευρά των συνόρων τους.

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν αυξηθεί σημαντικά τα επεισόδια μεταξύ των δύο χωρών, όπου από την κομμουνιστική  Βόρεια Κορέα έχουν σταλεί  εκατοντάδες μπαλόνια φορτωμένα με σκουπίδια όπως αποτσίγαρα και χαρτί τουαλέτας προς τον νότιο γείτονα, σε αντίποινα, όπως λέει, για μπαλόνια με προπαγάνδα κατά του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Με τη σειρά της η Νότια Κορέα απαντά με προπαγανδιστικά μηνύματα που μεταδίδονται μέσω μεγαφώνων στα σύνορα.

Πηγή: abcnews.al