Ν. Σοφιανός: Μόνο με την ενίσχυση του ΚΚΕ θα «κουρευτεί» το 41%

«Η επιλογή για όσους θέλουν να αποδοκιμάσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ΚΚΕ, για να μας βρουν μπροστά τους την επόμενη ημέρα η οποία είναι πάρα πολύ δύσκολη γιατί στην ατζέντα πρέπει να μπει και το μακελειό που γίνεται στη γειτονιά μας, πρέπει να μπουν τα δισεκατομμύρια που δίνονται στον Ζελένσκι, πρέπει να μπουν οι δεσμεύσεις που έχουν αποφασίσει και τις οποίες πληρώνει ο ελληνικός λαός και όσον αφορά τα οικονομικά, αλλά και όσον αφορά τους κινδύνους ενός πολέμου », τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στον τ/σ «OPEN».

Υπενθύμισε πως «το ΚΚΕ δεν είπε παραμύθια για την ΕΕ, δεν μίλησε για “συγκλίσεις” και για “χρυσά κουτάλια”. Ζούμε μια σκληρή πραγματικότητα η οποία αφορά τις αποφάσεις της ΕΕ που υλοποιούν και η σημερινή και οι χτεσινές κυβερνήσεις».

«Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο και αμείβονται λιγότερο από όλη την ΕΕ. Πόσες δεκαετίες θέλετε εσείς της ΕΕ για να κάνουμε τη σύγκλιση;», σχολίασε.

Αναφέρθηκε επίσης στην τραγική κατάσταση στον χώρο της Υγείας, σημειώνοντας πως «η πραγματικότητα είναι άλλη από αυτή που παρουσιάζει η κυβέρνηση και την ξέρει ο κόσμος που μας ακούει, έχει πάει στα νοσοκομεία, οι λίστες είναι αυτές που είναι, οι 3.000 λίστες αναμονής στο Παίδων είναι δεδομένες, δεν αλλάζουν».

Ταυτόχρονα «παραμένει η συρρίκνωση των μνημονιακών χρόνων στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ έχουν φυτρώσει τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και τα πληρώνει φυσικά ο ΕΟΠΥΥ, τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι».

Σημείωσε ακόμα πως «αυτή η πολιτική δεν είναι πατέντα μόνο ελληνική, είναι πατέντα ΕΕ» και συμπλήρωσε πως «η λογική το να συγκρίνουμε τους “μέσους όρους” είναι η πολιτική τους. Ακούσατε τη συζήτηση για την ακρίβεια στη Βουλή. Ποιος είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος στη φέτα, ποιος είναι στο λάδι. Εμάς δεν μας αφορά ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Εμείς λέμε ότι σε αυτή τη χώρα έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις καλά, να παράγεις, να έχεις διατροφική αυτάρκεια και αυτό που σε εμποδίζει είναι μία Κοινή Αγροτική Πολιτική για την οποία διαδήλωσαν εκατομμύρια αγρότες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα».

«Έχεις, φυσικά, και το πρόβλημα με την οικονομία του κεφαλαίου η οποία περνάει μια χαρά, έχει εκπροσώπους στο πολιτικό επίπεδο» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την Ενέργεια είπε «ανακοινώθηκε ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχουμε έως και 70% αύξηση στους λογαριασμούς ρεύματος. Αυτές οι αυξήσεις έχουν να κάνουν με την ΕΕ, με το Χρηματιστήριο Ενέργειας, την “πράσινη μετάβαση” και τους ΕΦΚ και όλα αυτά ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, τα έχουν ψηφίσει μαζί και στο Ευρωκοινοβούλιο και στην ελληνική Βουλή. Όχι στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, όχι στην “απελευθέρωση”, ναι στους λιγνίτες, ναι στις ΑΠΕ, ναι στο φυσικό αέριο από τη Ρωσία που είναι πάμφηνο, όχι στο αμερικάνικο LNG. Αυτά λέμε εμείς».

«Από που κι ως που», συνέχισε, «ο ελληνικός λαός που πλήρωνε τόσα χρόνια και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ μέσα από τους λογαριασμούς ρεύματος τις ΑΠΕ είδε “άσπρη μέρα” τώρα που έχουμε το 50% του παραγόμενου ρεύματος από τις ΑΠΕ; Είμαστε, βεβαίως, υπέρ των ΑΠΕ αλλά αυτό στα πλαίσια μιας πολιτικής η οποία διαμορφώνεται στη δική σου χώρα, διαμορφώνοντας τις δικές σου αναπτυξιακές δυνατότητες για να τελειώσουμε με το παραμύθι του “μέσου όρου”».

Πρόσθεσε, ότι «μπροστά μας είναι κι άλλα γιατί ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το πως θα συνδυαστεί η “πράσινη μετάβαση” με την πολεμική οικονομία την οποία θέλει να προσαρμόσει η ΕΕ με δισεκατομμύρια πολεμικούς εξοπλισμούς γιατί οι ανάγκες στο μακελειό της Ουκρανίας θέλουν να πληρώσουμε τον Ζελένσκι με άλλα 50 δισεκατομμύρια, χώρια τα 80 που του έχουν δώσει».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του σημείωσε ότι «εμείς δεν θα μπούμε στον καυγά για τα εκατομμύρια του Κασσελάκη και τα ακίνητα του Μητσοτάκη. Είναι πλούσιοι, ζουν καλά, έχουν λεφτά, δεν έχουν σχέση με τη ζωή και τη δύσκολη καθημερινότητα του μέσου Έλληνα».

Για το θέμα της αποχής, ο Ν. Σοφιανός είπε πως «το 50% ψήφισε τον Ιούνιο και έδωσε 41% στον Μητσοτάκη. Οι άλλοι που δεν ψήφισαν, έχουν τον Μητσοτάκη να τους κουνάει το δάχτυλο, και με το ΕΣΥ και με τους μισθούς και με τις συντάξεις και με την ακρίβεια και με τον Ζελένσκι και τον πόλεμο στην Ουκρανία και με τη γενοκτονία των Παλαιστινίων που στηρίζεται στο όνομα της “αυτοάμυνας” του Ισραήλ».

Κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει για όλα αυτά και να σκεφθεί πως «μόνο το ΚΚΕ μπορεί να σταθεί απέναντι στον Μητσοτάκη, στο 41% της αλαζονείας το οποίο θα κουρευτεί πάρα πολύ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ