Ν. Βαμβακούλας για νίκη Ολυμπιακού: Ο Β. Μαρινάκης πιστεύει στο Θεό πολύ-Θέλει όμως, και τύχη-O Θεός δεν ξέχασε-Το έφερε χθες

Τον τελικό του Conference League και τη θριαμβευτική νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Φιορεντίνα, μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα και με τελικό σκορ 1-0 , κλήθηκε να σχολιάσει ο Νίκος Βαμβακούλας, ποδοσφαιριστής, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8, στον Θάνο Σιαφάκα και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας».

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε στο δημοσιογράφο «πράγματι κανένας δεν το πίστευε. Όμως, εμείς που είμαστε κοντά στον Ολυμπιακό δεν είναι μόνο θρίαμβος ο χθεσινός. Ο θρίαμβος έχει ξεκινήσει γιατί έπαιξε πάρα πολλά παιχνίδια και δύσκολα. Από κει φάνηκε ο  Ολυμπιακός και με τον καινούργιο προπονητή ότι κάτι άλλαξε (…). Όταν είναι ένας τελικός δύσκολα ρισκάρεις και οι δύο ομάδες. Σου λέει άστο και όπου πάει και να το παίξουν στα πέναλτι ή όπου θέλεις. Έδειξε όμως, ο Ολυμπιακός πάλι χθες ότι ήταν πάρα πολύ καλά ψυχολογικά. Αυτό ανεβάζει μία ομάδα. Και επίσης έχει παίξει ρόλο πάρα πολύ ο προπονητής».

Εν συνεχεία, ο κ. Βαμβακούλας πρόσθεσε επίσης το εξής «ο Ολυμπιακός έχει μάθει στα δύσκολα. Το έχω πει και θα το ξαναπώ ότι δύσκολο παιχνίδι ήτανε, ο Ολυμπιακός το πέρασε. Γι’ αυτό λέγονται για μεγάλες ομάδες ότι όταν τρως ένα χαστούκι πρέπει να επανέρχεσαι πάλι πάρα πολύ γρήγορα γιατί δεν σου χαρίζεται κανένας. Και όταν παίζεις κιόλας στην Ευρώπη είναι πάρα πολύ δύσκολα». Όσον αφορά τώρα, τον Τζολάκη, ο οποίος απέκρουσε με κεφαλιά ανέφερε «του παιδιού αυτού του δόθηκαν ευκαιρίες. Τις έπιασε όχι από τα μαλλιά, από έναν καραφλό (…). Ο Τζολάκης τώρα έχει πάρει τον αέρα. Έχει γίνει ένας Ολυμπιακός. Βρήκε για άλλα δέκα χρόνια άλλον πολύ καλό γκολκίπερ».

Έπειτα, αναφερόμενος στον πρόεδρο, τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη σημείωσε «ο Μαρινάκης είχε πει κάποια στιγμή ότι: «για να πάρεις το πρωτάθλημα μπορεί να το πάρεις φέτος, μπορεί να το πάρεις στο χρόνο. Το να πάρεις όμως, το ευρωπαϊκό είναι πάρα πολύ δύσκολο. Εγώ κάποια στιγμή θα το κάνω». Επειδή πιστεύει και στο Θεό πολύ. Θέλει και τύχη. Χωρίς τύχη δεν πας πουθενά. Κανένα επάγγελμα δεν υπάρχει αν δεν έχεις λίγο τύχη. Νομίζω ότι το πίστευε. Και επειδή δεν θυμούνται κάποιοι, είχε δηλώσει εδώ και δύο-τρία χρόνια ο Καρεμπέ ότι θα φέρουμε κάποια στιγμή 1 ευρωπαϊκό. Και όμως ο Θεός δεν ξέχασε. Το έφερε χθες».

Τέλος, ερωτηθείς αν με αυτή τη νίκη του Ολυμπιακού έχουν μπει οι βάσεις και για άλλες τέτοιες μεγάλες κατακτήσεις, ο κ. Νίκος Βαμβακούλας τόνισε «αυτό είναι μια επένδυση για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για τις άλλες ομάδες διότι, άνοιξε όλη η Ευρώπη για να έρχονται οι ποδοσφαιριστές-οι καλοί-εδώ. Τα παλιά χρόνια έρχονταν, τώρα δύσκολα. Όταν δεν είσαι στην Ευρώπη σου λέει τι να πάω να κάνω, εντάξει να πάρω ένα πρωτάθλημα. Αν δεν προχωράω στην Ευρώπη δεν πάω πουθενά. Εκεί φαίνεται ένας παίκτης είτε του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ, να τον δουν και οι ευρωπαϊκές ομάδες για να μπορεί να έχει μια κατάληξη, να φύγει και να παίξει κάπου αλλού».